Barangolj Velünk!

Erőss Zsolt Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen

Erőss Zsolt  Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és SzékelyudvarhelyenNagyváradról Dukrét Géza:
Nagyváradon volt az első előadása Erőss Zsoltnak.
Nagyon jól sikerült. A terem színültig megtelt, többen álltak is.

Kolozsvárról Kardos Zsuzsa és Veres Ágnes:
November 30-án zajlott a vetítés Kolozsváron. A Báthory Líceum díszterme 400 férőhelyes és megtelt, mint 2 évvel ezelőtt ... Ez valahol azt bizonyítja, hogy igenis az embereket érdekli a hegymászás, kirándulás,
és valahogy ezt kéne az EKE-nek "ki"használni annak érdekében, hogy fiatalítsuk a tagságot. Nálunk bizony rengeteg fiatal jött el, és a résztvevok több, mint fele, de lehet, ¾-e nem volt EKE-s.
Végezetül kívánjuk hogy mindenhol olyan jó legyen mind nálunk volt.

Marosvásárhelyről Velicsek Éva:


A kissé szokatlan helyszín ellenére zsúfolásig megtelt a Bod Péter Diakóniai központ tanácsterme kb 200-220 -an voltak kíváncsiak az előadásra. EKEsek és nem EKEsek, az idősebb generáció képviselői is. Többen álltak, ültek a földön,meg az utólag improvizált padokon. Igény van az ilyenszerű előadásokra,találkozókra.
Zsolt végtelenül kedves, udvarias, türelmesen válaszol a legbutábbnak tűnő
kérdésekre is.
Az előadás kb. 1,5 órás, de a kérdések + naptárak, könyvek dedikálásával a sajtó által készített interjúval együtt elhúzódik még egy órányit.
Szép nagyon a jövő évi naptár.
Előadás után elmentünk közösen vacsorázni úgy 18-20-an, késobb csatlakoztak hozzánk a marosvásárhelyi hegyimentők is. Jó hangulatú, kellemes estét töltöttünk így Zsolttal.

Székelyudvarhelyről Felszegi Elemér:
Vasárnap délután Székelyudvarhelyen is lezajlott nyugodt körülmények között, közel 300! kedves érdeklődő előtt az Erőss Zsolt előadás.
Számomra is, de gondolom más számára is felejthetetlen élmény marad.
Mindjárt az indítás után magával ragadott a Karakorum és K2 világa, a vele együtt jelentkező olyasvalami érzés, mint amit az ember a magas hegyekben tapasztalt meg ottlétekor. Gyönyörű felvételeket láthattunk, elbeszéléseket hallhattunk.
Előadás után a kérdések özöne érkezett az érdeklődők részéről: mentések, embertársi erkölcsiség sebesüléskor, ruházat, költségvetés, magánélet,
egyszóval majd minden ki volt merítve ami a témához tartozott. Még a tengerpart kérdése is.
Előadás után az EKE kötelékében a szálláshelyen beszélgettunk Zsolttal és tettük fel neki amatőr kérdéseinket.
Egy színvonalas előadást láthattunk, köszönjük Neked Zsolt. És természetesen a támogatóknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre.

MÉG EGYSZER MEG SZERETNÉNK KÖSZÖNNI a Mark House Kiadónak, személyesen Dezső Lacinak, hogy nagylelkűen támogatta az előadássorozatot a plakátok ingyenes kinyomtatásával. Ez is nagymértékben hozzájárult a közönség csábításához.
Ugyanakkor az EKE meg szeretné köszönni a gyergyói Zerge KFT-nek, hogy 3 városban (Gyergyó, Székelyudvarhely és Csíkszereda) támogatja az előadást.

Erőss Zsolt  Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen Erőss Zsolt  Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen