Barangolj Velünk!

Az EKE által szervezett V. istenszéki takarítás

2008-06-18 16:15:37

Az EKE által szervezett V. istenszéki takarítás

Esőben zajlott az EKEMvh által szervezett idei istenszéki takarítás. Az esős idő ellenére 11 lelkes természetbarát 10 km túraösvény mentén (Utas-patak völgye – Istenszéke-nyereg – Istenszéke 1380 – Hidas-patak völgye), valamint a keleti és a nyugati sziklaerkélyek közötti szakaszon kb. 100 liter szemetet gyűjtött össze és vitt le a hátán a Bisztra-patak völgyébe. Innen a szemét a megyei Salvamont segítségével jutott el a szászrégeni szeméttelepre.


Ez a szemétmennyiség az előző években összegyűjtöttekhez viszonyítva nem is sok, viszont ha figyelembe vesszük, hogy az Alpok túraösvényein még egy eldobott rágógumit vagy cukorkáspapírt sem lehet látni, akkor bőven van még mit elvárni a hazai kirándulóktól és túrázóktól.
Mindenképpen nagyon reméljük, hogy a kevesebb eldobott szemétnek nem csak az az oka, hogy a tavalyi takarításunk során november 3-án 400 liter szemetet gyűjtöttünk össze és hogy az idei kirándulási szezon még csak nemrég kezdődött, hanem az is, hogy lassanként a hazai kirándulók is kezdenek odafigyelni természeti szépségeink megorzésére és kevesebben hagynak maguk után szemetet a hegyen mint az előző években.
A takarítási akcióban az EKEMvh, a megyei Salvamont, a Pro Biciclo Urbo egyesületek tagjai mellett egy holland önkéntes is részt vett.


Szöveg: Dósa Laszló


Fotó: Dósa László, Pápai Levente

Az EKE által szervezett V. istenszéki takarítás Az EKE által szervezett V. istenszéki takarítás Az EKE által szervezett V. istenszéki takarítás Az EKE által szervezett V. istenszéki takarítás