Barangolj Velünk!

Gyászol az Erdélyi Kárpát-Egyesület

2009-05-22 08:38:32

Gyászol az Erdélyi Kárpát-Egyesület

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület tagjai izgalommal követték végig a MAGYAROK A VILÁG NYOLCEZRESEIN sorozat ez évi MANASLU - 8156 expedícióját, különösképpen, hogy köztük két erdélyi származású - Erőss Zsolt és dr. Szabó Levente - hegymászó is volt.


Szurkoltunk, hogy természetjáró barátaink vállalkozása sikerrel záruljon.

Együtt örvendtünk, amikor megtudtuk, hogy az Erdélyi Kárpát-Egyesület tiszteletbeli tagja, mindannyiunk barátja, Erőss Zsolt elérte a csúcsot, és csapattársai is épségben közelednek a csúcs felé.

Nagyon megdöbbentett és lesújtott viszont a visszatéréskor bekövetkezett sajnálatos baleset híre, mely során a csapat orvosa, dr. Szabó Levente életét vesztette.


Az Erdélyi Kárpát-Egyesület országos vezetősége, tagsága ezúton fejezi ki őszinte részvétét és együttérzését dr. Szabó Levente családjával, hozzátartozóival, csapattársaival.


Dr. Szabó Levente személyében egy fiatal, bátor társat veszítettek el a magyar hegymászók.


Lelke azonban – tudjuk - velünk együtt örvend majd minden sikeres csúcstámadásnál, minden alkalommal, mikor magyar lobogó kerül a hegy legtetejére, amikor a magyar hegymászókat, természetbarátokat ünnepli a világ.


Emlékét az Erdélyi Kárpát-Egyesület tisztelettel őrizni fogja!


Az Erdélyi Kárpát-Egyesület nevében


Dezső László - országos elnök

Gyászol az Erdélyi Kárpát-Egyesület Gyászol az Erdélyi Kárpát-Egyesület Gyászol az Erdélyi Kárpát-Egyesület Gyászol az Erdélyi Kárpát-Egyesület

Újabb siker, megvan a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese!

2009-05-22 08:47:44

Újabb siker, megvan a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese!

A kedvező időjárási előrejelzések után ma hajnalban indult csúcstámadási kísérlet sikerrel zárult. Erőss Zsolt nepáli idő szerint 10 órakor elérte a főcsúcsot, a "Rocky Summit"-ot. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a legtöbb hegymászó már nem mássza meg a legfelső szakaszt, ami egy kitett, veszélyes sziklás rész, hanem beérik egy alacsonyabb hellyel is.


Erőss Zsolt viszont nem így tett, ő valóban a Manaslu legmagasabb pontját érte el. Kollár Lajos expedícióvezető szerint Dr. Szabó Levente lemaradt, ő nem érte el a csúcsot, ellenben Barna Dánielnek sikerült követnie Zsoltot, és ő is elérte a Manaslu csúcsát.


Ezzel a magyar expedíciós hegymászás tizedik nyolcezresét hódította meg a létező tizennégyből, Erőss Zsolt pedig már a nyolcadikat! A 2008-as sikeres Makalu-expedíció után tehát újabb nagy sikert könyvelhet el a "Magyarok a világ nyolcezresein", hiszen a most meghódított Manaslu a világ negyedik legveszélyesebb és legnehezebben megmászható nyolcezresének számít.

 

Újabb siker, megvan a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese! Újabb siker, megvan a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese! Újabb siker, megvan a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese! Újabb siker, megvan a magyar hegymászás tizedik nyolcezrese!

Újabb hegymászó siker!!

2009-05-22 08:56:38

Újabb hegymászó siker!!

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület országos elnökséges gratulál Ugyan Anitának, aki az első magyar női hegymászó aki felért az EVERESTRE!



Ugyan Anita ma reggel sikeresen feljutott a Mount Everest 8850 méter magas csúcsára. A hegymászónak ez a negyedik nyolcezer méternél magasabb hegye, amelyet meghódít.

Tovább szurkolunk Anitának, hogy sikeresen hazaérjen.



Az EKE országos elnöksége nevében

Dezső László-elnök

Újabb hegymászó siker!! Újabb hegymászó siker!! Újabb hegymászó siker!! Újabb hegymászó siker!!

Istenszéki takarító-túra

2009-06-10 23:51:19

Istenszéki takarító-túra

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya vasárnap június 14-én hatodik alkalommal rendez takarítást Istenszékén.

A felvezető túraösvényeket és Istenszéke tisztásait fogjuk megtisztítani a már hagyományossá vált júniusi takarító-túránk során.

Az összegyűjtött szemetet a Bisztra-patak völgyébe a hatunkon fogjuk lehozni, innen pedig autóval szeméttelepre szállítjuk.

Az idei takarítási akciónkat a Dockyard Islands Kft. a Columbia Sportswear romániai forgalmazója támogatja.

Az évente megrendezett akciónknak nem csak az a célja, hogy egyik legfontosabb kirándulóhelyünket megtisztítsuk az egy év alatt hanyagul eldobált, vagy közömbösséggel otthagyott szeméttől, hanem az is, hogy felhívjuk a kirándulók figyelmét arra, hogy mesebeli tájainkra való látogatásaik során ne hagyjanak magunk után semmiféle hulladékot, hanem vigyék le ezeket a települések kukáiba. Csak igy láthatjuk máskor is szépnek és érintetlennek a természetet kedvenc kirándulóhelyeinken.

Ezen takarítási akciók mindaddig szükségesek lesznek, amig minden kiránduló, túrázó, vadász vagy erdei munkás megtanulja, hogy ne hagyjon maga után semmiféle szemetet a hegyen.

Minden túrakedvelő személy segítségét szivesen fogadjuk.

Érdeklődni és íratkozni lehet a 0742-132911-es telefonszámon Dósa László túravezetőnél.

Istenszéki takarító-túra Istenszéki takarító-túra Istenszéki takarító-túra Istenszéki takarító-túra

XVIII. EKE Vándortábor Várasfenes

2009-06-28 19:13:17

XVIII. EKE Vándortábor Várasfenes

Az EKE Nagyvárad'91 2009. július 28-augusztus 2. között az Erdélyi-Kárpát Egyesület XVIII. Vándortáborát szervezi meg Várasfenesen, a Belényesi medencében.


A tábori program, túraterv, online iratkozás, egyéb tudnivalók az Vándortábor 2009- VárasfenesVándortábor 2009- Várasfenes webcímen találhatók.


 

XVIII. EKE Vándortábor Várasfenes XVIII. EKE Vándortábor Várasfenes XVIII. EKE Vándortábor Várasfenes XVIII. EKE Vándortábor Várasfenes

Nagykőhavas félmaraton gyalog és hegyikerékpárral

2009-07-09 17:12:22

Nagykőhavas félmaraton gyalog és hegyikerékpárral

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Háromszéki Osztálya a Szecselevárosi Osztállyal közösen félmaratont szervez a Nagykőhavason, hegyikerékpárral és gyalogosan a piros vonallal jelölt útvonalon a mellékelt térképen.




Időpont: 2009. július 25. (szombat).

Az útvonal maximális dőlésszöge 45 fok.

Szintkülönbség: felfele 1143 m, lefele 213 m.

Versenyünk a „családi úton” bonyolódik le.

Versenytáv: 11,65 km.

Korcsoportok: 18-25 év, 25 év felett.

Start a Malomdomboknál található sorompónál, reggel 10 órakor.

Iratkozás helyben 8 órától.

Részvételi díj: 30 RON.

Azon versenyzők akik hűségkártyával rendelkeznek 10 RON kedvezményt kapnak.




Versenyszabályzat:

- védősisak kötelező a kerékpárosoknak

- rövidítések használata tilos

- 14-18 év közötti gyerekek szülői beleegyezéssel vehetnek részt

- ittas állapotban levő személyek nem vehetnek részt

- a versenyző aláír egy nyilatkozatot amellyel igazolja, hogy saját felelősségére indul

- a szervezők nem felelnek a kerékpár utólagos tehnikai állapotáért

- kérjük a versenyzőket, hogy tiszteljék az útvonalon levő turistákat




Info:

- Szilágyi Péter: 0745-970985

- Gáspár László Zsolt: 0745-058179, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nagykőhavas félmaraton gyalog és hegyikerékpárral Nagykőhavas félmaraton gyalog és hegyikerékpárral Nagykőhavas félmaraton gyalog és hegyikerékpárral Nagykőhavas félmaraton gyalog és hegyikerékpárral