Barangolj Velünk!

Jelzésfestés és takarítás az Istenszékén (Kelemen havasok)

Jelzésfestés és takarítás az Istenszékén (Kelemen havasok) Az EKE Marosvásárhelyi Osztályának 13 lelkes tagja és szimpatizánsa 2005 június 19-én felújította az Istenszékére vezető kék pont turistajelzést a Bisztra-patak völgyéből a Hidas patak mentén és ugyanakkor az idei év nagytakarítását is végrehajtotta az Istenszékén.

 

A Donca-patak torkolata mellől induló kék ponttal jelzett turistaút főként azoknak ajánlott akik autóval jönnek fel a Bisztra-patak mentén 6 vagy 9 km-t és egy körtúrát szeretnének tenni az Istenszékére az Utas-(Zăpodia cu cale) és a Hidas-patakok (Zăpodia cu pod) mentén, kék háromszög, illetve kék pont jelzéseket követve.

Örömmel tudatom, hogy az idén nem volt annyi szemét az istenszéki tisztásokon mint előző években, talán a megismételt nagytakarítások miatt is és csupán 7 zsák palackot, üveget és konzerves dobozt gyűjtöttünk össze.:-(.

Más: a forrás fölött, a nyugati sziklák közelében a szél kidöntött néhány nagy lucfenyőt. Ez kellemetlen meglepetés az ide látogatóknak.

Ezúttal is köszönöm a lelkes csapat tagjainak a munkához való hozzáállásukat !!!

Dósa László túravezető

Jelzésfestés és takarítás az Istenszékén (Kelemen havasok) Jelzésfestés és takarítás az Istenszékén (Kelemen havasok) Jelzésfestés és takarítás az Istenszékén (Kelemen havasok)