Barangolj Velünk!

RETYEZÁT - a Kárpátok metszete, könyvbemutató

Retyezát - a Kárpátok metszeteRETYEZÁT: a Kárpátok metszete
könyvbemutató-sorozat és vetítés

 

Szeretettel hívunk minden túrakedvelőt Székely Árpád - RETYEZÁT: a Kárpátok metszete című könyvének bemutatójára. Az élménybeszámolóval és vetítéssel egybekötött előadásra Marosvásárhelyen május 21-én, kedden 18 órától kerül sor a Bolyai utcai Unitárius Templomban. A könyvet Balás Árpád földrajztanár méltatja.

Read more ...

Az Erdélyi természetjárás ünnepe

Kedves EKE tagtársak!
Tisztelt osztályvezetők!
Természetszerető barátaim!

V. alkalommal idézzük a múltat, arra emlékezve, hogy 1891-ben, az Ígéret havának 12. napján kezdte el tevékenységét az Erdélyi Kárpát-Egyesület.

Az idei ünnep különleges számunkra, hiszen hosszú derengés után, az EKE meglévő "bástyái" mellé egy épülő "vár" kulcsát is átadjuk.

E kulcsnak nem szabad megrozsdáznia, adjuk kézről kézre, generációról generációra.

Idézzük a múltat és építsük a jövőt. Az EKE-t építve Erdélyt építjük.

A mi ünnepünk Erdély ünnepe is.

Read more ...

Bekecs túra, 2013

Vasárnap, április 21.-én idén is megszervezi az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi osztálya a tavasz- és virágleső Bekecs túráját.
Útvonal: Nyáradselye - Bekecs-tető - Körtvélyes mező - Írott-kő - Kerekhegy - Nagy-Bekecs Mező - Restád-tető - Szováta.
Össztávolság: 18 km.
Nehézségi fok: egynapos, könnyű túra
Megközelítés: Nyárádselyéig autóbusszal a helyek függvényében. (kb. 15 lei/személy).

Read more ...

Honismereti túra, Keresd és Medgyes között

2013. május 1.-én,  szerdán kerül sor a honismereti túránkra, Keresd és Medgyes között.
Útvonal: Marosvásárhely - Segesvár - Medgyes - Dicsőszentmárton - Nyárádtő - Marosvásásárhely
Program: Keresd - Bethlen kastély, Almakerék - Apafi kúria,evangélikus templom, Erzsébetváros - Apafi kastély,örmény templom, Berethalom – evangélikus erődtemplom, Medgyes - középkori városközpont

Az ár a jelentkezők számától függ.
Feliratkozni és előleget fizetni (20 ron) minden szerdán az EKE székházban lehet (Dózsa György út 9 szám, II. emelet) este 20 h-tól.
Indulás reggel 7-kor a Bolgárok teréről.

Túravezető: Szilágyi Eszter
Telefon: 0749-071453

2% a vásárhelyi EKÉnek, 2013

2% az EKEmvh-nakKedves EKÉ-sek, természetbarátok, szimpatizánsok. Minden tavasszal lehetőség adódik arra, hogy a Bukaresti fekete lyuk helyett jövedelemadód egy részét jobb helyre juttassátok.

Ha tetszenek a tevékenységeink, Te is jól érzed magad társaságunkban, rendezvényeinken, töltsd ki a következő oldalon levő űrlapot.

Ha többet is tennél az EKÉ-ért akkor nyomtass egy-egy példányt szüleidnek, testvéreidnek, barátaidnak és akár kollegáidnak is.
A befolyó összeget egyesületünk működési költségeinek törlesztésére (fűtés és világítás a klubteremben egész évben), programjaink lebonyolítására és a ratosnyai telekre fogjuk fordítani.
Támogasd egyesületünket az EKEMvh-t!
Előre is köszönjük segítséged!

 

EKE napi pályázat 2013: Gyerekszemmel, állatbőrben

Gyerekszemmel, állatbőrbenAz Erdélyi Kárpát-Egyesület pályázatot hirdet az EKE-nap alkalmából minden iskolás számára, fogalmazást és színes rajzot várva Gyerekszemmel, állatbőrben címmel.

Újabb feladványt eszeltünk ki számotokra, reméljük, kedveteket lelitek a megalkotásában. Az EKE napjára immár hagyományosan hirdetünk meg fogalmazás-pályázatot, mindig más és más témával. Ezúttal egy különleges túrára hívunk benneteket, arra buzdítva, engedjétek szabadjára képzeleteteket, böngésszetek szakkönyveket, majd vessétek papírra nem hétköznapi élményeteket.

Read more ...