Barangolj Velünk!

Nagyhagymás-túra, 2007. február 24–25.

Nagyhagymás-túra,  2007. február 24–25.A Háromszéki EKE február 24–25-én tartja hagyományos téli túráját a Nagyhagymásban. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szeretettel várjuk más EKE-osztályok tagjainak csatlakozását. Szombaton, 24-én indulunk Sepsiszentgyörgyről a 4.55 órás vonattal, mely 7.12 órakor érkezik Csíkszentdomokosra. Autóbusszal folytatjuk utunkat Balánbányáig, az ottani templom mellől 8 óra körül indulunk az egyeskői menedékházhoz. Ha jeges lesz az út, akkor kötelet feszítünk ki a menedékháztól az Egyeskő tetejéig. Ebéd után cél a Nagyhagymás-csúcs. Visszatérés sötétedésig. Este énekóra, előadja az EKE székelyföldi vegyes kórusa. Éjjel 1 órakor gyertyaoltás (a menedékháznak nincs villanyvilágítása).
Vasárnap reggel 7 órakor ébresztő, reggeli 8-kor, majd indulás az Öcsém-tetőre. Visszaérkezés 11 óra körül, falatozás, 11.30 órakor leereszkedés Balánbányára. Autóbusz Csíkszentdomokosra: 13.10 órakor. Vonat Sepsiszentgyörgyre: 14.23 vagy 18.43 órakor.
A túra önellátású: étel, víz, elemlámpa, hálózsák, melegruha, vízhatlan bakancs szükséges. Fent derékig érő hóra lehet számítani! Gyergyószentmiklósról sítalpas túra indul ugyanide.
További részletek: a Háromszéki és a Gyergyószentmiklósi EKE Osztályoknál.

Nagyhagymás-túra,  2007. február 24–25. Nagyhagymás-túra,  2007. február 24–25.

VI. Foto Natura - Fotópályázati felhívás

VI. Foto Natura - Fotópályázati felhívásA marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság és az Aquaserv vállalat, a Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség támogatásával meghirdeti VI. Fotó Natura természetfotó-pályázatát. A kiállítás 2007. április 20. és május 5. között lesz a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Művelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6. szám). A tárlat anyagát a Magyar Fotóművészek Országos Szövetsége támogatásával Budapesten is kiállítják, az időpontot később egyeztetik a Magyar Művelődési Intézet szakreferensével.
A következő három témakörben lehet benevezni fekete-fehér és színes, minimum 20 x 30 cm-es, maximum 32 x 45 cm-es fotókkal:
1. TERMÉSZETVÉDELEM
2. KÖRNYEZETROMBOLÁS
3. NYÍLT KATEGÓRIA (növény, állat, makró, táj)
Pályázati feltételek:
1. A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül, olyan fotókkal, amelyek korábbi Fotó Natura c. kiállításainkon még nem szerepeltek.
2. Nyomtatóval készített fotókat a pályáztatók nem fogadnak el.
3. Egy szerző legtöbb 10 képet küldhet be.

Read more ...

Évnyitó a Marosvásárhelyi EKÉ-nél

Évnyitó a Marosvásárhelyi EKÉ-nélAz Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya, január 14-én, vasárnap, immár 5-ik alkalommal rendezi meg a hagyományossá vált évnyitó túráját.

Útvonal: Somostető - Németkalap - Terebics tető - Cinege tető.

Indulás: a somostetői kőmedvétől délelőtt 10 órakor, érkezés a Cinege tetőre kb. 13 órakor, ahol szalonnasütéssel, beszégetéssel zárul a túra.

Hazafele: Marosszentgyörgyről maxi-taxival vagy aki még bírja szusszal, az a már megtett útvonalon visszafele az erdőben.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, senki se felejtse otthon a jókedvét, és természetesen a "sütnivalóját" sem.

Barangoljatok Velünk!

Felelős túravezető: Pánczél Tibor

Érdeklődni, jelentkezni a 0745405133 telefonszámon lehet.

Évnyitó a Marosvásárhelyi EKÉ-nél Évnyitó a Marosvásárhelyi EKÉ-nél

Évzáró a Marosvásárhelyi EKÉseknél

Évzáró a Marosvásárhelyi EKÉseknélMint hírűl adtuk már a honlapon, a vásárhelyi EKE évzáró gyűlését tartottuk 2006 december 20.-án a Bod Péter diakóniai központban.
Az éves kiértékelés után díjaztuk az idén elért eredményeket:
1. Legdicséretesebb kezdő: Asztalos Ákos
2. Honlapunk anyagának bővítése, fordítása: Velicsek Éva, Marinescu Tibor (Roger)
3. Legaktívabb túravezető, szervező: Pánczél Tibor
4. Hegymászó teljesítmény, 2006-ban az Elbrusz megmászásáért: Dr. Szekeres Balogh Gerő Jenő, Graur Gábor és Kovács Zoltán Róbert
5. Legtöbb tavaszt megért EKÉ-s: Portik Ibolya
6. Legjobb sportteljesítmény: Kovács Árpád Géza (New-York maraton)
7. EKE Mecénás: Kolozsvári Tibor, Köszönjük!
8. 2006 Lencsemestere: Gáspár Melinda
9. Arany oklevél (különdíj): Kerekes Péter Pál

Read more ...

Évzáró a Marosvásárhelyi EKÉ-seknél

A Marosvásárhelyi EKE évzáró gyűlését 2006 december 20-án szerdán 19 órától a Bod Péter diakóniai központ kistermében tartja.
A programból: éves kiértékelések, vetítés Olümposzról, díjak, oklevelek, meglepetések.
Minden kedves EKE tagot szeretettel látunk!