Barangolj Velünk!

Időjárás változás - rémhír vagy valóság?

Időjárás változás - rémhír vagy valóság?Időjárás változás - rémhír vagy valóság? címmel Dr. Makkai Gergely meteorológus 2007. február 28-án este 6 órától a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szt. Mihály termében tart vetítettképes előadást.

Könyv a HÓ-ról

Könyv a HÓ-rólÚj könyv jelent meg a hó-ról Mihai Tănase tollából. A címe: Zăpada. (A hó).
Kapható a Zerge szakboltokban Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. Ára: 8 új lej.
A szerző elérhetősége: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2007/1-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár, 2007/1-es számaA folyóirat idei első száma újdonságának a rovatrendszer bevezetése számít: az eddig megszokott belföldi- és külföldi túrabeszámolók, túra előzetesek, honismereti és természetvédelmi ismertetők mellett a következő témakörökben indítottunk új rovatokat: a fényképezés alapjai, turistasággal kapcsolatos nyelvművelés, magashegyek földrajza, honlapfigyelés és erdélyi világjárók. Az EKE és a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság közötti egyezség értelmében ezentúl minden lapszámban beszámolót olvashatunk az EKE egykori elnökének nevét viselő egyesület tevékenységéről. Szokásunkhoz híven e számban közöljük az EKE tagszervezeteinek 2007-es túraprogramját is.

A tartalomból:

    * Kovács Zsuzsa: A Berettyó forrásvidéke
    * Imecs Zoltán: Cholnoky Jenő és Kolozsvár
    * Palczer János: A Nagy-Bihar és a Flóra-rét környéke
    * Havas Tamás: II. Tisza-forrás kerékpártúra
    * Dezső László: Fotós élmények a trollok országából, Norvégiából

Read more ...

III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló

III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló2007. február 17-én, szombaton szervezte meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület a III. EKE-gyereksíversenyt.

Az idei gyenge tél ellenére a versenyt ideális körülmények között tartottuk, ugyanis reggel 10 cm friss porhó fogadta a kisbányai sípályára érkezőket. A verseny kezdete előtt a szervezők és résztvevők együtt fújták fel a jó hangulat megteremtéséhez szükséges 100 lufit.

A 48 versenyző öt korcsoportban mérte össze tudását. A 3–4 év közötti lányoknál Pusztay Hanga, Váradi Camelia és Vass Anett idén még szüleik segítségével ereszkedtek le a kapuk között, életük első síversenyén, de jövőre biztosan komoly versenytársai lesznek egymásnak.

A támogatóknak köszönhetően a versenyzők ezúttal is díjakban részesültek, az első helyezett fiúk például egy-egy ADIDAS focilabdát kaptak, az Epinvest kft. jóvoltából.

Lukács József EKE-elnök minden résztvevőnek az oklevelek mellett az EKE különböző kiadványait (Erdélyi Gyopár, EKE-naptár) nyújtotta át.

Nyertesek:

Read more ...

Természetfotó kiállítás

Természetfotó kiállításÉGSZÍNZÖLD METAFORRÁSOK avagy KIRÁNDULÁS A SZABAD KÉPZETTÁRSÍTÁSOK LIGETÉBEN címmel nyílik meg Gáspár Melinda, marosvásárhelyi EKE tag természetfotóiból összeállított kiállítás anyaga Marosvásárhelyen a  Bod Péter Diakóniai Központ kistermében.
A kiállítást Bálint Zsigmond (AFIAP) nyitja meg 2007. február 21-én, este 19,30-kor.

Természetfotó kiállítás

Turistabál 2007

Turistabál 2007Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya újra a rendszeresen megrendezésre kerülő Turistabáljára készül. A Bál kosaras-jelmezes jellegű lesz. Február 17-én, a Bod Péter Diakóniai Központban 17 órai kezdettel kosár és jelmezdíjazás, tombola, vetítés, vacsora, mulatozás lesz a műsoron. A belépő 25 lej. Részletek és előjelentkezés: Velicsek Évánál, 0721-619.995-ös telefonszámon.
Szeretettel várunk minden kis turistát, nagy turistát!

Turistabál 2007 Turistabál 2007