Barangolj Velünk!

Meghívó a HUNYADI MÁTYÁS teljesítménytúrára

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Kolozsvári Osztálya idén újból teljesítménytúrát szervez a Bükkben, a városunkban született nagy király, Hunyadi Mátyás emlékére, amelyre szeretettel meghív minden természetet tisztelő, túrázni szerető személyt, életkortól függetlenül. Itt szeretném elmondani, hogy eddigi teljesítménytúráink legfiatalabb résztvevője 3 éves, a legidősebb pedig 81 éves volt.
A teljesítménytúra időpontja október 7., szombat, kiindulópontja (és célpontja is) a monostori trolibusz és villamos végállomástól 2,5 km-re lévő Gorbó-völgyi, lőtér előtti kocsma. A teljesítménytúrák három különböző távon indulnak: 10, 20 és 30 km, mindenki erőnléte szerint választhat.

Read more ...

EKE mászófala Marosvásárhelyen

EKE mászófala Marosvásárhelyen

Bukarest, Verespatak, Szováta után itthon új helyszíneken lett felállítva a marosvásárhelyi EKE mászófala. A Fotéren a Vöröskereszt napokon lehetett próbálgatni a mászótechnikát, majd másnap az Armedica napokon a Várban szerveztek versenyt.
Újdonság a felfestett grafitti, amint a fotókon is látni lehet.

EKE mászófala Marosvásárhelyen

Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúra

Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúraAz Erdélyi Kárpát Egyesület Bihari Osztálya és a Sherpák október 14-én, szomaton szervezik meg a II. Czárán Gyula nyomában emlék- és teljesítménytúrát a Révi szorosban és környékén. Ahogy az elsőn, így most is lesz egy 20 km-es és egy 40 km-es táv is, melyek látványoságokkal tarkítottak. Bővebb információkért látogass el honlapunkra: www.czarannyomaban.extra.huwww.czarannyomaban.extra.hu
Mindenkit szeretettel várunk,
a szervezők

Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúra Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúra

Tisztújítás a Marosvásárhelyi EKE-nél

Tisztújítás a Marosvásárhelyi EKE-nélÍme az eredmények:

Elnök: Kovács Róbert
Alelnökök: Böjthe-Beyer Barna és Dósa László
Titkár: Pánczél Tibor
Kívánunk az újult vezetőségnek sok-sok kitartást, türelmet és IDŐT a munkájához.

Tovább pedig pontokba szedve vegyünk sorra néhány tevékenységet, ami az elmúlt 2 évben lezajlott, megvalósult:
- A fő hangsúly a túrázásra tevodött: 37 túra (téli, nyári, munka), amiből több magashegyi is zajlott, nemcsak a kies tájainkon, hanem Lengyel Tátrában, Alpokban (6-on jutottak fel a Mont Blancra), Olimposzon, Elbruszon is jártak a vásárhelyi EKE tagjai.
- Szerveztünk Turistabált minden évben, több mint 100 résztvevővel.
- Mászófalunk az ország több pontjara is eljutott (Bukarest, Szováta, Fânfest-Szénafesztivál 2005, Félsziget), 2005 telén állandó programmal működött.
- Ugyancsak állandó programunk volt 2005-ben hétvégenként a lovaglás, lovaglóórak szervezése Nyárádszeredában.

Read more ...

EKE Marosvásárhely - tisztújító közgyűlés

EKE Marosvásárhely- tisztújító közgyűlés Az EKE Marosvásárhelyi Osztálya szerdán, szeptember 20-án tartja rendhagyó tisztújító közgyulését.
Minden EKE tagot szeretettel várunk, du. 6 órától a Bod Péter Diakóniai és Tanulmányi Központ kistermébe.

Pánczél Tibor
elnök