Barangolj Velünk!

Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúra

Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúraAz Erdélyi Kárpát Egyesület Bihari Osztálya és a Sherpák október 14-én, szomaton szervezik meg a II. Czárán Gyula nyomában emlék- és teljesítménytúrát a Révi szorosban és környékén. Ahogy az elsőn, így most is lesz egy 20 km-es és egy 40 km-es táv is, melyek látványoságokkal tarkítottak. Bővebb információkért látogass el honlapunkra: www.czarannyomaban.extra.huwww.czarannyomaban.extra.hu
Mindenkit szeretettel várunk,
a szervezők

Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúra Czárán Gyula nyomában - teljesíménytúra

Tisztújítás a Marosvásárhelyi EKE-nél

Tisztújítás a Marosvásárhelyi EKE-nélÍme az eredmények:

Elnök: Kovács Róbert
Alelnökök: Böjthe-Beyer Barna és Dósa László
Titkár: Pánczél Tibor
Kívánunk az újult vezetőségnek sok-sok kitartást, türelmet és IDŐT a munkájához.

Tovább pedig pontokba szedve vegyünk sorra néhány tevékenységet, ami az elmúlt 2 évben lezajlott, megvalósult:
- A fő hangsúly a túrázásra tevodött: 37 túra (téli, nyári, munka), amiből több magashegyi is zajlott, nemcsak a kies tájainkon, hanem Lengyel Tátrában, Alpokban (6-on jutottak fel a Mont Blancra), Olimposzon, Elbruszon is jártak a vásárhelyi EKE tagjai.
- Szerveztünk Turistabált minden évben, több mint 100 résztvevővel.
- Mászófalunk az ország több pontjara is eljutott (Bukarest, Szováta, Fânfest-Szénafesztivál 2005, Félsziget), 2005 telén állandó programmal működött.
- Ugyancsak állandó programunk volt 2005-ben hétvégenként a lovaglás, lovaglóórak szervezése Nyárádszeredában.

Read more ...

EKE Marosvásárhely - tisztújító közgyűlés

EKE Marosvásárhely- tisztújító közgyűlés Az EKE Marosvásárhelyi Osztálya szerdán, szeptember 20-án tartja rendhagyó tisztújító közgyulését.
Minden EKE tagot szeretettel várunk, du. 6 órától a Bod Péter Diakóniai és Tanulmányi Központ kistermébe.

Pánczél Tibor
elnök

2007-es EKE falinaptár

2007-es EKE falinaptár2007-es falinaptárt szeretne kiadni az EKE, EKE-tagok, listatagok fotóiból. Ebben szerepelnének az EKE legfontosabb jövő évi programjai (Vándortábor, teljesítménytúrák ... ezeknek a dátumát minél előbb le kéne szögezni).
A naptárban minden hónap egy külön oldalon lenne, de egy lapon 2 hónap szerepelne (eleje-háta). Az oldal tetején egy, az adott hónapra jellemző fotó állna (lehet ez növény, virág, táj, hangulat stb.), alatta pedig a naptár. Összesen 7 lap, vagyis a 12 hónap + az eleje + a háta.
Mivel október végéig készen szeretnénk lenni vele, a következő határidőkre gondoltunk:

Read more ...

Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás)

Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás)Szervező: a baróti Elveszett Világ Természetvédő Turista és Barlangász Egyesület
2006. szeptember 9., szombat:
9.00: ,,Dénes István emléktúra": vargyasi kőbánya - Sugó barlang - Godra karszt - Vargyas-szoros (8.30-kor a baróti bányairoda elől jármű szállítja a túrázókat az indulás helyszínére)
11.30: Indulás Barótról, a bányairoda elől Vargyasra, illetve a Vargyas-szorosba
12.00: A Vargyas-szoros képekben - kiállításmegnyitó Veress Miklós amatőr festőművész alkotásaiból a művész otthonának udvarán (Vargyas 281. sz.)
15.00: Emléktábla avatás: Vargyas-szoros - Orbán Balázs barlang bejárata
18.00: Indulás Barótra
2006. szeptember 10., vasárnap
10.00: ,,Dénes István emléktúra" - Vargyas-szoros: Farkas ösvény - Kőmező - Urak ösvénye

Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás) Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás) Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás) Dénes István emléknap (emléktúra és emléktábla avatás)