Barangolj Velünk!

Hargita 50, 30 Teljesítménytúra, 2006

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya és a Roseal Sport Klub június 17.-én, szombaton TELJESÍTMÉNYTÚRÁT szervez 50 km-es (Kalibáskő - Bagolykő - Csicsói Hargita - Madarasi Hargita – Oltárkő – Szentegyháza - Termálstrand - Szelterszi menedékház - Kirulyfürdő - Kalibáskő) - valamint 30 km-es (Kalibáskő – Veresbükk - Bogát-patak – Szentegyháza Termálstrand - Szelterszi menedékház - Kiruly bérce –Kirulyfürdő - Kalibáskő) útvonalon. A túrázók az 50 km hosszú utat és 1650 m szintkülönbséget 13 óra alatt, a 30 km hosszú és 700 m szintkülönbséget 11 óra alatt kell leküzdjék, térképen megadott, és a terepen előre jelzett útvonalon. A kiírást teljesítő túrázók kitűzőt és emléklapot kapnak.

Read more ...

Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsán

Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsánErőss Zsolt május 28-án helyi idő szerint reggel 8 óra körül sikeresen feljutott a Himalája hegység Dhaulagiri csúcsára! Ezzel a Föld 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsából hét helyen már járt magyar hegymászó! Erőss Zsolt jól van, és elindult visszafelé az 1. táborba, ahol a csapat többi tagja várja. Dhaulagiri Nepál észak-nyugati részén fekszik, a legnehezebb nyolcezresként tartják számon. Mindegyik oldala rendkívül meredek, helyenként 70 fokos emelkedőkkel. Mindehhez rendkívül erős viharok társulnak, amik napokra sátorba kényszeríthetik hőseinket, nem véletlenül nevezik a "Viharok Hegyének" is. Ráadásul, nem elég a természet kegyetlensége, a maoisták egyre erősödő jelenléte tovább bonyolítja a helyzetet.

Kollár Lajos, expedícióvezető

Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsán Erőss Zsolt a Dhaulagiri csúcsán

Gyilkostó Adventure Race, 2006 július 14-16

GYILKOSTÓ ADVENTURE RACE 2006 július 14-16Szereted a kihívásokat? Ki akarod próbálni magad? Akkor ez a Te versenyed: 200 km bringázva, gyalog, tutajozva, kanyoningolva kötéltechnikai és ügyességi feladatokat megoldva, megismerheted az ország egyik legszebb vidékét a Gyergyói havasokat és a Hagymás hegységet.

A versenyen 4 fős csapatok indulhatnak, akik között kötelezően egy lánynak kell lennie. A program tájékozódás jellegű. A versenyen terepfutás, úszás, tutajozás, kötéltechnika, sziklamászás, terepkerékpáros feladatok lehetnek. A verseny pénteken reggel 8-tól vasárnap délelőtt 10 óráig zajlik és körülbelül 200 km távot tesz meg A csapatokat a célbaérés ideje és a versenyszabályok betartása alapján pontozzuk.

Read more ...

24 órás túra

24 órás túraErdélyi Kárpát Egyesület Háromszéki Osztálya 24 órás túrát szervez a Berecki es a Vrancea havasokban.

Útvonal: Zabola- Zernyehavas- Lakóca- Gorhavas- Komandó- Kovaszna.
Az útvonal hossza kb.80 km, ezért felkészült turisták jelentkezését várom.
Szükséges felszerelés: esőköpeny, lámpa, bakancs.
Indulás szombat reggel (május 27) a 4.19 órai vonattal Sepsiszentgyörgyről.
Túravezető: Gáspár László Zsolt. Tel: 0745-058179. E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Marosvásárhelyi Hegynapok 2006. május 25 -28

Marosvásárhelyi Hegynapok 2006. május  25 -28Szervező : Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya, Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat
Program:
Május 25, csütörtök
15 óra Nyilvános megbeszélés A marosvásárhelyi alpinizmus jövője.
Meghívottak: Hegyimentő szolgálat,civil szervezetek, természetszerető emberek, média. (Maros Megyei Tanács gyűlesterme)

16 óra Túra- és hegyisportfelszerelés kiállítás ünnepélyes megnyitója (Kultúrpalota előcsarnoka)

18.30 óra Vetítés A Nanga-Parbat (Himalaya) expedíciót mutatja be Marc Daniel marosvásárhelyi alpinista

20 óra Előadás Az Alpin Sport Egyesület expedíciója - Mount McKinley 2004

Május 26, péntek

Read more ...

Információs tábla avatása

Információs tábla avatásaAz EKE Marosvásárhelyi Osztálya szeretettel meghív minden érdeklődőt Palotailvára, a május 13-án, szombaton d.e. 11 órakor tartandó térképes információstábla avatóra, és az ezt követő gyalogtúrára melynek a célpontja az időjárás függvényében a Funtinel-mező vagy a Szerecsen-szikla lesz.
 Ez lesz immár a harmadik, nagyméretű turistatérképpel ellátott információstábla, melyet az EKE Marosvásárhelyi Osztálya állít turisztikai érdekeltségü marosvölgyi települések központjába, a helyi polgármesteri hivatalokkal közösen.

Dósa László
(bővebb inf. a 0742-132911-es tel.)

Információs tábla avatása