Barangolj Velünk!

Lezárult a XV. EKE Vándortábor

Lezárult a XV. EKE VándortáborKedves Túratársak,
Köszönjük mindannyiatoknak, hogy idén is ott voltatok az EKE legnagyobb rendezvényén, a Vándortáborban. Ezúttal jobban velünk tartott a Fennvaló, mint az utolsó két évben, hisz az első igazi eső csütörtökön ért el hozzánk, igaz, akkor aztán becsületesen, a szél elvitt egy jó pár pavilonsátrat. Szombaton a kincskereső versenyt még meg tudtuk reggel tartani, 18 csapat részvételével, de a délutáni ügyességi vetélkedőket töröltük az eső miatt.
Így, tábor után nem is tudjuk, miről lehetne legelőbb írni. Úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb közölnivaló mégis az, hogy NEM SZAKAD MEG a sorozat, lesz, aki jövőre is elvállalja a Vándortábor szervezését, a Marosvásárhelyi EKE Osztály ősszel ad pontos választ, akkor közlik majd a helyszínt is. Köszönjük nekik, mindannyiunk nevében. Az újonnan alakult Brassói EKE Osztály is jelezte, hogy a közeljövőben tábort szeretnének szervezni.
Íme egy pár statisztikai adat az idei, XV. Országos EKE Vándortáborról:

Read more ...

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2006/4-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2006/4-es számaA tartalomból:
115 éves az Erdélyi Kárpát-Egyesület és tizenöt éves az EKE Bihari Osztálya (Dukrét Géza)

Czárán nyomában - Teljesítménytúra a Bihari EKE szervezésében, 2006. október 14. (Bara Lilla)

Kuk@cos túrázók a hegyen - "túrázás" listatalálkozó Ratosnyán (Dr. Péterffy Anna-Erzsébet, Böjthe-Beyer Barna)

Magashegyi zivatarok (Milka Zsolt)

"Szeresd magyar testvéreidet, mint önmagadat..." - A Marosvásárhelyi EKE és a Miskolci Vasutas Természetbarát Egyesület társszervezeti kapcsolata (Kerekes Ibolya, Gáspár Melinda)

Magaslesen - ismét a madarakról (Szabó D. Zoltán)

Panoráma a Mont Blanc-ról - marosvásárhelyi és szatmári EKE-tagok az Alpok legmagasabb csúcsán (Dr. Szabó Katalin)

Vándortúra a Déli-Kárpátokban - 1. rész: a Királykő (Dr. Lovász Levente)

Kárpáti Kalandverseny Hírlap, 3.szám

Kárpáti Kalandverseny Hírlap, 3.számMég egy hét a beiratkozásra és részese lehetsz 3 nap megszakítás nélküli kalandnak, tájékozódásnak, ereszkedésnek, tutajozásnak, hegyi kerékpárnak és túrázásnak a Bucsecs Hegység legszebb völgyeiben és ormain. A beiratkozáshoz szükséges információkat megtalálhatod a verseny honlapján (www.carpathianadventure.ro). Mindenkit szeretettel várunk!

A hétvégén sor kerül a Gyilkostó Adventure kalandversenyre, amelynek első helyezettje ingyenes helyet nyer a Kárpáti Kalandversenyre. Gyertek el erre az eseményre is és próbáljátok ki magatokat.

Az idei helyszín a Bucsecs Természeti Park, a Bolboci tó és a Baiului Hegység. A helyszínekről csodálatos felvéteket találhattok a csíkszeredai Trekkingklub honlapján (www.trekkingklub.comwww.trekkingklub.com).

Ha nem vagy egy csapat tagja, de mégis részt szeretnél venni a Kalandversenyen, akkor jelentkezz önkéntesnek, hiszen minden segítségre szükségünk van az alaptáborban és az ellenőrző pontokon. Küldjed el önéletrajzodat és részvételi szándékodat az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cimre!

Kárpáti Kalandverseny Hírlap, 3.szám Kárpáti Kalandverseny Hírlap, 3.szám Kárpáti Kalandverseny Hírlap, 3.szám

Kuk@cos túrázók a hegyen

Kuk@cos túrázók a hegyenInternethasználók rögtön tudják, hogy nem holmi „nyüvekről” van itt szó, hanem valamilyen virtuális túrázós társaságról. No, nem csak elméletben járjuk a természetet, hanem valósan is, két lábon, bakancsban.
De miről is van pontosan szó? 2002 decemberében a ratosnyai XII. Vándortábor szervezése közben felfedeztünk egy hiányosságot: az erdélyi magyar túrázós emberek között nincs lehetőség gyors információcserére. Nem volt igazán jól működő honlap aktuális információkkal, az Erdélyi Gyopár csak kéthavonta jelenik meg. Ezért az internetes körökben tapasztalt Böjthe-Beyer Barna társunk levelezőlistát hozott létre a marosvásárhelyi természetjárók számára az információ könnyebb áramlása végett. Az ötlet jónak és életképesnek bizonyult, 2003-ban elkezdtek az első emberek feliratkozni és az első túra adatok is megérkezni. Kezdetben a Marosvásárhely és közvetlen környéken rendezendő eseményekről érkeztek a hírek, majd a tagság Erdély-szintűvé való kiterjedésével sokszínűbbé vált a lista tartalma is.
Milyen információk hangzanak el itt? Túrabeszámolók, túrameghirdetések, menedékházak telefonszámai, szállásárak, teljesítménytúrák, hóviszonyok, közérdekű viták, természetvédelem kérdései, hasznos linkek. Minden, aminek a természetjáráshoz köze van, annak itt a helye.

Read more ...

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2006/3-as száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 3-as számamely ezúttal főként a XV. Országos EKE Vándortábor túráit mutatja be az olvasóknak.

A tartalomból: Turistakrónika; Túrák a Tordai-hasadékba, a Detonátára és Verespatakra, a Bedellőre, Bélavárára, a Szolcsvai-búvópatakhoz, a Székelykőre és a Vidalykőre, a Szkerisórai (Aranyosfői)-jégbarlanghoz, a Szilas-patak-szorosába; Mozzanatok Torda történelméből; Borvízfürdő Szent István falujában; Arborétum Piskin, avagy a magnóliák szimfóniája; Természetvédelem; Barangolás a Nyárád forrásvidékén; Majális a Bodoki-havasokban; Hegynapok Marosvásárhelyen.

Török élménybeszámoló

Török élménybeszámoló2006 június 12-én 19 órától Marosvásárhelyen a Bod Péter Diakóniai Központban

Bartha János és Kis Zoltán vetítéses élménybeszámolót tart ez év március-áprilisában tett törökországi utazásukról.

Minden érdeklődőt szívesen látunk.

Török élménybeszámoló