Barangolj Velünk!

2022 május - június

Május 14-én a Teleki teljesítménytúra új nyomvonalainak meghatározása céljából szerveztünk munkatúrát. A 10, 25 és 45 km-es gyalogos távok kezdeti és végső szakaszait sikerült lejárni és GPS-el rögzíteni ezek nyomvonalát Szovátától az OB központtól. A kerékpáros táv nyomvonalának meghatározása ezúttal

Read more: 2022 május - június

NE hagyjunk nyomot magunk után!

Túráink során NE HAGYJUNK NYOMOT magunk után a természetben!

MIÉRT? A Természet iránti szeretetből, a túratársaink iránti tiszteletből, az EKE szellemiségének továbbadása céljából és azért hogy máskor is örülni tudjunk az érintetlen természet szépségeinek. 

MIKÉNT?

1. Saját szemetünket vigyük haza! A tájidegen lebomló hulladék egy idő után lebomlik ugyan, de addig rontja a természet esztétikáját! Például NE hagyjunk magunk után banán, narancs, uborka, tojás és hagymahéjat sem. Fizikai szükségleteink elvégzése után hantoljuk el ezek eredményét és a törlőpapírt. Semmiképpen ne hagyjunk a természetben nehezen bomló nedves törlőt!

Read more: NE hagyjunk nyomot magunk után!

Barangolj velünk!

    Ha túrázni van kedved böngészd a 2022-es túratervünket amely rendszeresen frissül!

Az idén is sok jó túrát szervezünk, vállogass kedvedre közülük és

"Barangolj velünk"!

  Kiralyko kicsi Dosa Laszlo

Teleki Teljesítménytúra

ttt 2021

Idén tizenötödik kiadásához érkezett a Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra. A túra névadója, a nagy Afrika-kutató, felfedező, Teleki Samu a Téka-alapító Teleki Sámuel dédunokája volt, ő fedezte fel és nevezte el a Rudolf valamint Stefánia tavakat Kenyában és Etiópiában.

A Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra kiindulópontja a Görgényi-havasok lábánál fekvő Görgényüvegcsűr. Fő célja a környék túraútvonalainak, természeti szépségeinek, a híres Afrika-kutató emlékhelyeinek megismertetése és a sportszerű természetjárás népszerűsítése. A verseny egyaránt szól minden természetet szerető, túrázást, bringázást kedvelő érdeklődőhöz, úgy a fiatal, mint az idős korosztályhoz.

Read more: Teleki Teljesítménytúra