Barangolj Velünk!

2010.02.05 - szekelyhon.ro - Országos premier lesz a természetjáróknak emelt emlékmű

Két pályamunka van még versenyben

Térképet szerkesztettek, könyvet adtak, jelzést festettek – most emlékművet kapnak. Országos premiernek számít, hogy a természetjáróknak emelnek emlékművet Marosvásárhelyen, hogy melyik lesz az a műalkotás, egy hónap múlva derül ki, egyelőre két pályamű még versenyben van.

orokmozgo2_20100205

A Marosvásárhelyi Örökmozgók Természetjáró Egyesület, az Erdélyi Kárpát-Egyesület és a Marosvásárhelyi Hegyimentő-szolgálat kezdeményezése, hogy köztéri emlékművet emeljenek azoknak a természetjáróknak, akik sokat tettek azért, hogy ez a szabadidős foglalkozás fejlődjön. „Azokról van szó, akik térképet szerkesztettek, könyvet adtak, jelzést festettek, vagyis valóban szívvel-lélekkel dolgoztak azért, hogy jobb körülmények legyenek a hegyekben” – tudtuk meg az ötletgazdától, Vajda Györgytől.

A köztéri emlékmű elkészítésére pályázatot írtak ki, amire összesen hét pályamunka érkezett: marosvásárhelyi, kolozsvári, szovátai, székelyudvarhelyi művészektől is érkeztek miniatűr tervek.

orokmozgo_20100205

A szakmai zsűri azonban még keresi a legjobbat. A pályamunkákból még kettő van versenyben: a szovátai Sántha Csaba bronzkapuja és a székelyudvarhelyi Berze Imre kőalkotása. Mindkettőn csiszolgatni kell még, így a zsűritagok még egy hónapot adtak a művészeknek, az akkor született eredményekből döntik majd el, hogy melyik kerül ki majd a Somostetőre.

Szerző: Szász Cs. Emese

megjelent: www.szekelyhon.ro