Barangolj Velünk!

2010.05.24 - szekelyhon.ro - Marosvásárhelyi Hegynapok – hatodszorra

Az Erdélyi Kárpát Egyesület marosvásárhelyi osztálya (EKEmvh) és a Maros Megyei Hegyimentő-szolgálat a hétvégén hatodszorra szervezi meg a Marosvásárhelyi Hegynapok elnevezésű rendezvényét.

Május 27–30. között a hegyi sportokat, teljesítmény- és hobbitúrázásokat, természetjárást kedvelők előadásokat hallgathatnak néhány expedícióról, valamint sporteseményeken vehetnek részt, zárásként pedig megmászhatják a Tihu-csúcsot.

A hegyimentő-szolgálat vezetője, Kovács Róbert elmondta, május 27-én, csütörtökön 18 órától a Kultúrpalota kistermében Török János tart előadást a sziklamászásról Grand Jorases, északi fal címmel, majd a sepsiszentgyörgyi Tulit Zsombor számol be az Antarktisz-expedícióról.

Május 28-án, pénteken 17 és 21 óra között a Maros-parton, a Sörpatikánál mászófalon próbálhatják ki ügyességüket az érdeklődők.

Május 29-én, szombaton 11 órára a Somos-tetőre várják a szaladni vágyókat. Gyerek, valamint női és férfi kategóriában az Állatkert elől indítják a cross-versenyzőket a 6 kilométeres távon. Délután a Maros-parton szerveznek mászófal versenyt gyermekeknek 15 órától, 16 órától kajak és kenu versenyt, 17 órától mászófal versenyt lányok, 18 órától fiúk számára.

Május 30-án, vasárnap a Kelemen-havasokba, az 1700 méter magas Tihu-csúcsra szerveznek közepes nehézségű kirándulást. Indulás 10 órakor a palotailvai hegyimentő központtól.

Szerző: Gáspár Botond

megjelent: www.szekelyhon.ro