Barangolj Velünk!

2012.05.16 - Népújság - Magyarországi zarándokok Maros megyében

 

 

Tegnap lépett be Maros megyébe az a 9 tagú magyarországi zarándokcsoport, amely a Mária-úton való 40 napos gyaloglás után a csíksomlyói búcsúra érkezik. A Budapestről indult csoportot a Mária-út Maros megyei szakaszain az Erdélyi Kárpát Egyesület tagjai kísérik.

A Mária-út több mint turistaút, több mint zarándokút, több mint értékes program, több mint értékek gyűjteménye, több mint az önismeret útja, több mint új szemlélet, több mint a környezettudatos élet ajánlata, több mint jó társaság, több mint kultúra, több mint szakralitás, több mint turisztikai ajánlat, több mint spirituális élmény, több mint Közép-Kelet-Európa felfedezése, több mint az országkép formálása, több mint 1400 km…

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya felvállalta az egész évben járható Mária-út Maros megyei szakaszainak a meghatározását, feltérképezését és kijelzését.

Megyénk területét közel 100 km-en keresztül érinti a Mária-út, és ezt napi 18-30 km-es szakaszokban teszik meg a zarándokok az alábbi útvonalon: Mezőzáh – Mezőgerebenes – Szénáságy – Mezőmadaras – Harcó – Marosvásárhely – Maros-szentgyörgy – Jobbágy-falva – Mája – Szé-kelybere – Nyárádmagya-rós – Sóvárad.

Az útvonal kijelölése Maros megye területén is folyamatban van, több mint 50 km-en keresztül festették már fel a lila „M” jelzéseket az EKE tagjai.

A Mária-utat az ausztriai Mariazelltől gyalog Csík-somlyóig 60 nap alatt lehet megtenni, de az útvonalat szakaszonként is lehet járni, és bárhol lehet csatlakozni a távolabbról jött zarándokokhoz egy vagy több napra.

Az idén is szeretettel fogadják a csatlakozókat Maros megye területén május 17. és 20. között, akár Csíksomlyóig is.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya május 20-án, vasárnap 26,5 km hosszú gyalogtúrát szervez a Mária-úton a magyarországi pünkösdi zarándokok elkísérése céljából, a Jobbágyfalva és Sóvárad közötti szakaszon.

Elegendő számú érdeklődő esetén autóbuszt biztosítanak Vásárhelytől Jobbágyfalváig, majd hazafele Sóváradtól Vásárhelyig.

Érdeklődni és iratkozni lehet naponta 17 és 22 óra között a 0742-132-911-es telefonszámon – áll az EKE közleményében.

 

                                                    megjelent: http://www.e-nepujsag.ro/http://www.e-nepujsag.ro/