2014 november-december

* Október 25.-én a Barta-tetőre szervezett gyalogtúránkon 30 szemely vett részt a következő útvonalon: Jódtelep – Jódvölgye (Jód-patak) – Német ház - Barta mező (Poiana Borţii, 1035 m) – Lisztes tető (Vf. Listeş, 1062 m ) – Lisztes bérc - Lisztes útja - Jódtelep. (túravezető: Sükősd Sándor)

* November 2.-án a marosvásárhelyi Ekések apraja és nagyja közül 35 személy vett részt azon az állatkerttel közösen szervezett tevékenységen melynek során elhangzott egy állatvédelemről és az állatcsempészet megfékezéséről szóló előadás is. Ezt követően egy játékos állatkerti barangolás következett melynek során Marcellt az állítólagos állatcsempészt és cinkostársait sikerült leleplezni és elfogni. (szervezők: András Erika és Török Zsuzsa)

* Decemberben elején tartottuk egyesületünk közgyűlését, az elnöki beszámoló után az alelnökök ismertették az elmúlt két év eredményeit, a túrák statisztikáit, a Mária-út építésének fejleményeit. Ezt követő hétvégén az Oázis Alapítvány termében tartatott az évzáró, hajnalig tartó buli.

* Mivel az előző közgyűlés nem volt statutáris, December 17.-én sor került a másodikra, ezen a 118 szavazati joggal rendelkező tagunkból 31 vett részt.

Az első napirendi pont az alapszabály módosítása volt: az eddigi két alelnök helyett ezután három alelnök segíti a vezetést (ez egyhangúlag meg lett szavazva)
Miután kialakult a jelöltek végleges listája (elnökjelölt: Böjthe-Beyer Barna, alelnökjelöltek: Dósa László, Fazakas Róbert, Szilágyi Eszter és Zrínyi István, valamint a titkárjelölt: Pánczél Tibor) következett az titkos szavazás. A szavazás eredménye a következő képen alakult: elnök – Böjthe-Beyer Barna (31 szavazat), alelnökök: Dósa László (30 szavazat), Szilágyi Eszter (22 szavazat), Zrínyi István (20 szavazat), titkár Pánczél Tibor (31 szavazat). A negyedik alelnökjelölt Fazakas Róbert 18 szavazatot kapott.

Ezután került sor a nyilvános szavazásra melynek során a cenzor és az etikai bizottság három tagjának megválasztása történt: 30 igen és 1 tartózkodó szavazattal a következő jelöltekre: Kerekes Péter Pál, Pál Csaba és Unger Zsombor. Ezt követte a tagságdíj növelésének megszavazása havi 2 lejről 4 lejre (nyugdíjasoknak és diákoknak 1 lejről 2 lejre), ehhez a jelenlevők közül 27 személy járult hozzá szavazatával, míg 4 tartózkodott. Továbbá szavazásra került az eke tagoknak járó hozzávetőleg 10%-os kedvezmény az egyesületünk által szervezett autóbuszos túrák esetében; erre 23 ekés voksolt igennel, 6 tartózkodott és 2 személy ellenezte. Ifjúsági felelősünk Ungvári Lóránt lesz.

* Évzáró túránkat december 28-án a tartottuk, melynek során a Siklód–követ látogatta meg egyesületünk 41 tagja plusz egy négylábú szimpatizáns. A 16,6 km hosszú körtúrát (+/-660 m szintkülönbség) kevés hó kíséretében, enyhén fagyos-szeles időben jártuk le. (túravezető: Dósa László)

* Túrákban, Barátokban és megvalósításokban gazdag új évet kívánunk minden tagtársunknak és EKÉ-snek.
Barangolj Velünk!


(Összeállította: Fazakas Róbert, korrektúra: Kocsis Andris)