Barangolj Velünk!

EKE-napi pályázat gyerekeknek

2009-04-21 13:51:31

EKE-napi pályázat gyerekeknek

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület pályázatot hirdet az EKE-nap alkalmából iskolások számára, kirándulással kapcsolatos, fényképekkel vagy színes rajzokkal illusztrált élménybeszámolót várva a pályázat résztvevőitől.


1891. május 12-én kezdte el tevékenységét az Erdélyi Kárpát-Egyesület, a turistaság népszerűsítését, a természeti értékek óvását és ismertetését, a hagyományok ápolását tűzve zászlajára. Az egyesület születésének évfordulóján kerül megrendezésre az EKE-nap Erdély-szinten a helyi EKE-osztályok szervezésében, országos szinten pedig május 15-16-án a Bihar megyei Várasfenesen ünnepelnek az EKE tagjai.

A természet szeretete, csodáinak felfedezése vár a gyerekekre is, akiket arra kérünk, hogy ezekből a csodákból mutassanak be néhányat a felnőtt olvasóknak is az Erdélyi Gyopár hasábjain, túrákon, kirándulásokon szerzett élményeik leírásával.

Két korcsoportban várjuk jelentkezéseteket (I-IV. és V-VIII. osztályosok). A beküldött írások terjedelme: 2 kézzel írott oldal vagy 8000 betűjeles gépelt szöveg (helyközökkel együtt). A számítógépen megírt élménybeszámolókat kérjük e-mail-ben beküldeni.

Fontos tudnotok, hogy az alkotások (túraleírások és rajzok/fényképek) elkészítésében nem vehetitek igénybe mások segítségét.


Beküldési határidő (postai bélyegző dátuma): 2009. május 12.

Postacím: S.C.A., 400750 Cluj, O.P. 1., C. P. 41.

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A borítékon, illetve a levél tárgyaként kérjük feltüntetni: EKE-napi pályázat, külön lapra kérjük felírni a beküldő nevét, életkorát, postacímét, fénykép közlésekor rövid leírást arról, hogy hol készült, rajz esetén pedig azt, hogy mit ábrázol.

A beküldött pályamunkák legjavát kéthavonta megjelenő folyóiratunk, az Erdélyi Gyopár júniusi lapszáma közli majd, a díjazásról is e lap hasábjain értesülhetnek az érintettek.


Díjak:

Mindkét korcsoportban az I. díj egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra, valamint az EKE Vándortáborában való ingyenes részvétel az egész család számára (testvérek és szülők);

II. díj: egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra és kétszemélyes belépő a brassói kalandparkba;

III. díj: egyéves előfizetés az Erdélyi Gyopárra és a Magyarországon megjelenő Turista Magazinra.

EKE-napi pályázat gyerekeknek EKE-napi pályázat gyerekeknek EKE-napi pályázat gyerekeknek EKE-napi pályázat gyerekeknek