Barangolj Velünk!

III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló

III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló2007. február 17-én, szombaton szervezte meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület a III. EKE-gyereksíversenyt.

Az idei gyenge tél ellenére a versenyt ideális körülmények között tartottuk, ugyanis reggel 10 cm friss porhó fogadta a kisbányai sípályára érkezőket. A verseny kezdete előtt a szervezők és résztvevők együtt fújták fel a jó hangulat megteremtéséhez szükséges 100 lufit.

A 48 versenyző öt korcsoportban mérte össze tudását. A 3–4 év közötti lányoknál Pusztay Hanga, Váradi Camelia és Vass Anett idén még szüleik segítségével ereszkedtek le a kapuk között, életük első síversenyén, de jövőre biztosan komoly versenytársai lesznek egymásnak.

A támogatóknak köszönhetően a versenyzők ezúttal is díjakban részesültek, az első helyezett fiúk például egy-egy ADIDAS focilabdát kaptak, az Epinvest kft. jóvoltából.

Lukács József EKE-elnök minden résztvevőnek az oklevelek mellett az EKE különböző kiadványait (Erdélyi Gyopár, EKE-naptár) nyújtotta át.

Nyertesek:


Lányok:

5–6 évesek: 1. Bartha Dorottya, 2. Virág Tímea, 3. Kiss Jolán;

7–8 évesek: 1. Benedek Kincső, 2. Néda Ágnes, 3. Petrov Dorottya;

9–10 évesek: 1. Néda Katalin, 2. Fülöp Zsuzsa, 3. Tompos Beáta;

11–12 évesek: 1. Mosonyi Noémi.


Fiúk:

5–6 évesek: 1. Knobloch Esztergár Péter, 2. Fogarassy Nándor, 3. Szabó Gergő;

7–8 évesek: 1. Mózes Bálint, 2. Roşu Andrei, 3. Bartha Zoárd;

9–10 évesek: 1. Finna Ákos, 2. Fogarassy Norbert, 3. Bogya Gergő;

11–12 évesek: 1. Dezső Mátyás (EKE Gyergyószentmiklós), 2. Tóth Norbert Richárd, 3. Fogarassy Botond.


A rendezvény sikeres lebonyolításáért – a szervező EKE-tagokon kívül – köszönettel tartozunk Gebefügi Lászlónak és Matejovics Erzsébetnek, valamint támogatóinknak: Epinvest kft., Natura Travel kft., Kertimag Románia kft., Media Contur kft.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a versenyt jövőre is biztosan megrendezzük.

Szöveg: Veres Ágnes

Kép: Petrov Iván
III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló