Barangolj Velünk!

Csalogató a XXVIII. EKE Vándortáborba

Kedves Természetjáró Barátaink!

XXVIII. VándortáborÖrömmel hívunk benneteket Szovátára, az EKE XXVIII. Országos Vándortáborába, amelyet a marosvásárhelyi EKE szervez. Az újabb találkozásnak az Outward Bound Ifjúsági Központ és szomszédsága, a csendes Sebes-patak völgye ad otthont.

Változatos túrakínálatunkból reméljük, korosztálytól függetlenül mindenki megtalálja a kedvére valót. Ha nehezebb, gyalogos túrára vágysz, a Kelemen-havasokbeli gerinctúrát javasoljuk, valamint a Görgényi-havasokbeli Nagy-Mező-havast. Ha az előbbieknél könnyebb utakat szeretnél, ajánljuk az Istenszékét, a Répás-mezőt és a Verőfényt. Ha a világháborús emlékhelyek érdekelnek, várunk hadtörténeti túránkra, a Bekecsre. Hajdani várak romjait keressük a vármezői Várhegyen, a Nyárádremete feletti Vityál váránál, kincseket kutatva tündérek nyomába eredünk Rapsónné és Firtos várához, gyere velünk! Ha pedig lelki feltöltődést szeretnél, részt vehetsz zarándoklatunkon, mely a Siklód-kőre vezető Mária Úton visz majd végig. Ha a Sóvidék nevezetességeire lennél kíváncsi, hívunk a szovátai sós tavak körútjára, a parajdi sóbányába és a Só-szorosba.

Honismereti túráinkban is széles a választék: kirándulást szervezünk a 170 éve elhunyt költőnk, Petőfi utolsó napjainak útvonalán (Kelementelke, Segesvár, Fehéregyháza, Ispánkút, Székelykeresztúr), Wass Albert és Áprily Lajos nyomdokaiba eredünk, elmegyünk Beszterce vidékére, a kerlési csata színhelyére, és felelevenítjük Szent László király legendáját, ellátogatunk nyárádmenti falvainkba, melyek tele értékes építészettörténeti emlékekkel. A Kis-Küküllő mentét sem hagyjuk ki, melynek főbb megállóhelyei az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastély, az elárasztott Bözödújfalu, a Szalmakalap Múzeum Kőrispatakon és a vendégszerető Székelyvécke. Három nemzet épített örökségébe nyújt betekintést a Nagy-Küküllő menti kirándulásunk: meglátogatjuk a keresdi Bethlen-kastélyt, Almakerék és Berethalom szász erődtemplomait (az UNESCO világörökség része) és az örmények városát: Erzsébetvárost. Szeretettel várunk kastélytúránkon is, Görgényszentimre – Marosvécs – Gernyeszeg útvonalán, ahol a Kemény és Teleki történelmi családok életébe tekinthetünk be.

Lesz kerékpáros, gombász, fotós és éjszakai túra is, szekerezés, helyi mesterségekkel ismerkedés Korondon, Kis-Küküllő menti borok és pálinkák kóstolása Kelementelkén, illetve Kibéden. Gyerekeknek, fiataloknak és örökifjaknak kreatív foglalkozásokat ajánlunk, kötélkerti tevékenységeket, tutajkészítést, sziklamászást az Outward Bound oktatóinak irányításával.

A részleteket megtaláljátok a tábor honlapján ( vt.ekemvh.ro ), és a fészbuk ( facebook.com/ekemvhfacebook.com/ekemvh ) oldalunkon.

Várunk szeretettel!

A szervezők nevében:
Kiss Zoltán táborparancsnok