Barangolj Velünk!

EKEArt 7 kiállítás

A Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület hetedik alkalommal szervezi meg az EKE művészi rendezvényét, az EKEArt-ot.

A megnyitóra, valamint a kiállított képek díjazására november 17-én, pénteken 18 órától a marosvásárhelyi Bernády Házban kerül sor.

A pályamunkákat három tagból álló zsűri – Kerekes Péter Pál, az AFIAP Nemzetközi Fotóművész szövetség tagja, a marosvárárhelyi EKE részéről, Vas Géza kolozsvári fotóművész, az AAFR tagja, a kolozsvári EKE-osztály részéről, Fülöp Jenő marosvásárhelyi fotóművész, az AFIAP Nemzetközi Fotóművész szövetség tagja – bírálta el. A kiállítás célja egyrészt az EKE-osztályok amatőr fotósainak ösztönzése arra, hogy minél szebb és igényesebb fényképeket készítsenek, amelyek művészi szempontból is megállják helyüket. Másrészt pedig a kiállítást megtekintő nagyközönség figyelmét szeretnénk felhívni a természet szépségeire, valamint néprajzi értékeinkre és ezek megőrzésének szükségességére. Az idei kiállítás kategóriái: természetjárás, élővilág a természetben és makró fotógráfia, valamint kulturális örökségünk.

A hetedik EKEArtra hét EKE osztályból 28 fotós 284 fényképet küldött be, ezekből 73 kerül kiállításra.
Marosvásárhelyen december 7-ig lesz megtekinthető a kiállítás, de 2018 nyaráig a fényképek bebarangolják Erdélyt, az EKEArt vándorkiállítás eljut az ország többi EKE osztályához is.