Barangolj Velünk!

EKEmvh kölyök-túra, 2013. június 29.

kis kolyoktura1Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya egynapos Kölyök-túrát szervez június utolsó szombatjára a vadregényes Vityál-várhoz.
Szeretettel várunk minden gyereket (fél-éves kortól felfele) és a szüleiket is ;-) egy izgalmas túrára, vár-keresésre, kikapcsolódásra, ismerkedésre.

Időpont: 2013. június 29.-e, szombat, 10 óra
Helyszín: Vityál vára, Nyárádremete közelében
Megközelítés: saját személygépkocsikkal aszfaltúton Nyárádremetéig (Eremitu, Vásárhelytől kb. 40 km, útvonal:

 

MVH - Jedd - Kebele-tető - Nyárádszereda - Nyárádremete vagy MVH - Nagyernye - Iszló - Nyárádremete, lásd az első térképet). Nyárádremetén a műemlék után ("1100 éve itt vagyunk") pár száz méterrel balra (északra) térünk a Fonáca völgyében haladó köves, fakitermelő útra. (Ezt zöld tábla jelzi, a "Drum forestier - Fânațe felírattal, lásd a harmadik képet). Ezen az úton kb. 4 kilométert kell megtenni, zötykölődös, köves út, de lassan járható. Aki félti az autóját az akárhol félreállhat és gyalog is megteheti a hátralevő távot. Az út ketté fog ágazni (eddig jövünk fel autókkal), majd a jobboldali ágon a hídon átmenve 300-400 m után elérjük az alaptábort (füves, patakos zöld tisztás). Eddig nagykerekű babakocsival is járható az út. Innen fogunk a vállalkózó kedvű lurkókkal és hozzátartozóikkal felkapaszkodni (500-600 m) a kisebb domb tetejére és felfedezni a Vityál vár romjait.

Találkozó: szombat 10 - 10:30 között az alaptáborban
Lesz:
patak, domb, erdő, fű, fa, vigasság, társaság, jó levegő, trombita
Kell hozni: elemózsiát, ivóvizet, túra-felszerelest, jókedvet

Ajánlott felszerelés (tippek): hideg-meleg öltözék, zárt cipő, esőköppeny+gumicsizma (reméljük nem kell). A kisbabások hordozókendővel, kenguruval, hátihordozóval vagy nagykerekű babakocsival is jöhetnek.

Érdeklődni, jelentkezni a következő címen lehet: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0740-174568 – Böjthe-Beyer Barna

Megjegyzés: a túra lassú ütemben zajlik, pihenésekkel, fotózásokkal. Jöhet bárki gyerekkel vagy gyerek nélkül. Hazaindulás: kinek mikor tetszik/kell.

Ajánlott olvasmány: www.gorgenyi.ro/varak/vityal-varawww.gorgenyi.ro/varak/vityal-vara,
http://jupiter.elte.hu/nyaradremete/vityal.htm?rom=2713?rom=2713

 

EKEmvh kölyök-túra Térkép1 EKEmvh kölyök-túra Térkép2
EKEmvh kölyök-túra Térkép3