Barangolj Velünk!

Ezer km a Mária úton - zarándoklat futva és tekerve

2017.05.11___Bogya_Zoltan_eloadas.jpgVonz a táj, a természet, az út. Az ember természetéhez tartozik, hogy menjen valamerre. Megtenni ezer km-t ma már banális dolog repülővel, autóval már érdekes utazás, bringával már igazi kihívás, gyalog lehetelennek tűnik. A levegőt átszelni akadálytalanul 2 óra alatt unalmas, az aszfaltsávot nézni magad elött, a táblákat vagy a GPS hangját figyelni 16 órán át fárasztó. De 16 napot tekerni vagy 16 napot futni, érezve a földet a talpad alatt, tartani az irányt miközben kerülgeted a természet és az ember alkotta akadályokat, jelen lenni minden pillanatban, pont ott ahol vagy, az már izgalmas feladat. Utazni jó, túrázni mégjobb, de úgy haladni az úton, hogy tudod: minden pillanatban feladatot teljesítesz, üzenetet viszel valahova, bizonyítod hogy lehet, ez kimondottan varázslatos. Megtenni az első lépést, hátrahagyni a félelmet, bizonytalanságot, kényelmet és lustaságot, ez az igazi kaland. Nyugodtan menni, mert valaki vigyáz rád, mindig úgy ahogy szükséged van, és irányít oda ahova jutnod kell, akkor mikor annak ideje van, ez a boldogság amiért érdemes elindulni.

2016. augusztus 26-án indult a zarándokcsapat Csíksomlyóból, a Mária Úton, a “Magyar El Camino”-n. Szeptember 10-én megérkeztek a budapesti Margitszigetre. Hogy mi történt ezalatt, le van írva a www.bogyazoli.eu blogon. Hogy ez valóban hogyan történt, Bogya Zoltán élőben fogja elmesélni Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében, május 11-én, csütörtökön: délben 13-14 óra között a líceum diákjai számára, majd délután 18 és 20 óra között a nagyközönség számára.

Szó lesz sportról - mint életstílus, spirituális útról - ami összeköti a hasonlóképpen gondolkodókat, találkozásokról emberekkel, a Mindenható megérzéséról, aki a legsűrűbb erdő magányában vagy a nagyváros dzungelében megmutatja a helyes utat. Mindenkiben ott van az ami őt elindította, mindekiben él a vágy, hogy megtapasztalhassa amit ő megélt. Ő megtette az első lépést. Előadása arról szól, hogy: Tedd meg Te is, mert képes vagy rá és sokkal több leszel azáltal, mint akinek most látod magad.

Barangoljunk, fussunk együtt gondolatban Erdély hegyeitől és a Pannon síkságon át a Dunáig!