Barangolj Velünk!

Hargita 40, 25, 10 teljesítménytúra, 2008

 HARGITA 40, 25, 10 TELJESÍTMÉNYTÚRA Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya 2008. szeptember 6-án ötödik alkalommal rendezi meg a HARGITA teljesítménytúrát.
Az idén is három távon írjuk ki a túrát: 40 km-, 25 km- és 10 km-es távon. Mindhárom túra a Kalibáskői vendéglő közeléből indul és ide is érkezik vissza.
A 40 km-es túra Kalibáskő - Veres-bükki fakitermelő út - Pókád-pusztája - Bagolykő - Csicsói-Hargita - Madéfalvi nyereg - Madarasi-menedékház - Fenyéd-patak feje - Oltárkő - Vargyas völgye - Csere tető - Fűrész-pataki fakitermelő út - Kalibáskő útvonalon 1550 m szintkülönbség legyőzésével, 12 óra alatt teljesíthető.
A 25 km-es túra Kalibáskő - Veresbükki út - Pókád-pusztája - Bogát-patak völgye - Málnavész-patak - Csere tető - Fűrész-pataki fakitermelő út - Kalibáskő útvonalon 800 m szintkülönbség leküzdésével, 71/2 óra alatt teljesíthető.


A 10 km-es túra Kalibáskő - Festő borvíz - Kirulyfürdő (Kossuth szikla) - Gyepű-patak torkolata - Főút - Köves-patak - Kalibáskő útvonalon, 300 m szintkülönbség leküzdésével, 3 óra alatt teljesíthető.
Induláskor minden túrázó térképvázlatot és az útvonalról részletes leírást kap. A terepen jól használható az Erdély Hegyei 18. sorozat, Hargita hegységről kiadott útikönyve és térképe.
A túrán résztvevők a Kalibáskői vendéglő közelében sátorozhatnak díjmentesen. A Kós Károly tervei alapján, most elkészült otthonos menedékházban a szálláslehetőségek a következők:
- 2 drb 8 ágyas szoba közös fürdővel (15 RON/fő)
- 2 drb 4 ágyas szoba saját fürdővel (25 RON/fő)
- 1 drb 2 ágyas szoba (70 RON/szoba)

A menedékház a Székelyudvarhely-Csikszereda műút mentén található, Székelyudvarhelytől 29 km-re, Csíkszeredától 23 km-re, a Kalibáskői vendéglő közelében. A vendéglő jelenleg nem működik! A résztvevőket péntek (szeptember 5.) délutántól várjuk a vendéglő előtti buszmegállóban. Parkolási lehetőség is van itt.
A 40 km-es túrát 7 órakor, a 25 km-es túrát 8 órakor, a 10 km-es túrát 10 órakor indítjuk. Nevezési díj 15 RON/fő, EKE tagoknak 50%-os kedvezményt biztosítunk.
A túra alatt a résztvevők szendvicset, ásványvizet, gyümölcsöt és teát, érkezésnél meleg vacsorát kapnak. A szervezők gondoskodnak a sátor és csomagmegőrzésről. Minden résztvevő , aki teljesíti valamelyik túrát, kitűzőt meg oklevelet kap.
Iratkozni az indítás időpontjáig, a helyszínen is lehet, de ugyanakkor érdeklődni, esetleg előre jelentkezni az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címeken és a 0743-982061, valamint 0744-345954-es telefonszámokon lehet.

Mindenkit szívesen lát az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi csapata!

 HARGITA 40, 25, 10 TELJESÍTMÉNYTÚRA