Barangolj Velünk!

Határjárók a Kárpátokban könyvbemutató

A Kárpát Gyepű Egyesület, partnerségben a Hazajárókkal, megjelentette a Határjárók a Kárpátokban c. túrakalauz sorozat első kötetét, melynek címe:
„Fogarasi-havasok. Bilea-tó – Moldován-csúcs – Nagy-Tamás-csúcs – Lombos-mező”

 Hatarjarok Fogaras

A szerző, Molnár Sándor mutatja be a kötetet vetítettképes, zenés előadás keretén belül.
A könyvet Dósa László méltatja, a Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület részéről.

 Közreműködnek:
- Tűzvarázs hagyományőrző zenecsoport
- Márton Levente
- Bartha János

Helyszín: Marosvásárhely, Dózsa György utca 9. szám, első emelet, RMDSZ gyűlésterem.
Időpont: 2018. január 19., péntek, 17 óra.

A könyv megvásárolható lesz a helyszínen 15 lejért.

A Székelyföldi Határtúra Mozgalom, majd az ebből alakult Kárpát Gyepű Egyesület tagjai 2003 óta járják a volt Magyar Királyság keleti határait a Kárpátokban. Az egyesület célja a volt Magyar Királyság keleti határának az 1883–84-es határbejárás eredményeként 1887-ben megszületett nemzetközi egyezmény alapján megállapított volt határvonal megismerése, és a megmaradt határjelek alapján való beazonosítása.

A „Határjárók a Kárpátokban” túrákat, a túrakalauz-sorozatot olyan természetjáróknak ajánljuk, akik a hegyek fenyveseinek susogása, a patakok csobogása mellett még fűszerezni akarják túrájukat az adott helyek történelmi szellemével. A sorozatot a közismert és látványos, de egyben kihívásként megélt Fogaras hegységgel kezdjük. Színes fotókkal és szellemi impulzusokon keresztül mutatjuk be a napi távokat és köztes szakaszokat.

Reméljük, hogy az első „határkönyv” megjelenése után sokan kedvet kapnak, hogy kimenjenek a Kárpátok főgerincére határköveket vagy ezek maradványait keresni, s eltöprengeni a történelem kerekének fordulásain, az örök körforgáson, az országok, népek, politikai alkuk s a természet eme egyedülálló összefonódásán – a határon.