Barangolj Velünk!

Folytatódik a Kárpát vándortúra, II. szakasz

2007-04-20 23:01:34

Folytatódik a Kárpát vándortúra, II. szakasz

Szervező: a Gentiana Természetjáró Egyesület, Csíkszereda

A túra II. szakaszának a kiíráskor meghatározott határidőig beérkezett véleményeket feldolgozva, összeállítottuk a rendezvény e szakaszának a végleges programját, mely a következőképpen fog lezajlani:

A vándortúra az idén a Persány-hegységben folytatódik, betartva a kiíráskor javasolt időpontokat, tehát a 2007. június. 18-24, illetve a 2007. szeptember. 5-11. közötti egyhetes időtartamokat. Bejárásra kerülnek a Persány-hegységen kívül a Hargita-hegység, a Görgényi-havasok és a Bodoki-havasok. Az ez évi túra a Kovászna megyei, Maksa nevű vasúti megállóban ér véget.

Íme a túraútvonal:

2007. június. 18-24 között: Persány-hegység: Alsó Rákos (Brassó megye) - Hagymás-tető-Vargyaspatak szurdokvölgye. - Hargita-hegység: Kirulyfürdő - Hargitafürdő - Madarasi Hargita-tető -Ördögtó tőzegláp - Libán-tető. - Görgényi-havasok: Libán-tető - Bucsin-tető - Mezőhavas teteje - Fancsal -Déda.

2007. szeptember. 5-11 között: Dél-Hargita-hegység: Tolvajos-tető - Lúcs tőzegláp - Csíkszentimrei Büdösfürdő - Kakukk-hegy - Tusnádfürdő - Bodoki-havasok: Zsomborpatak-völgye - Sós-mező - Bodoki-tető - Besenyői-tó - Maksa.

A fent vázolt túraútvonalból tisztán látszik, hogy annak a bejárására a résztvevők az évszaknak megfelelő túra felszereléssel valamint a túra egész időtartamára elegendő élelemmel kell, hogy rendelkezzenek. A szállás többnyire sátrakban lesz, de minden más, esetleges fedett szálláshelyeket is ki fogunk használni. Az élelmiszerek utánpótlása az útvonalba eső helységek üzleteiben, vendéglőiben stb. való vásárlással is megoldható.

Megjegyezzük, hogy a vándortúra programja a nem megfelelő időjárás, vagy más egyéb, előre nem látható objektív akadály felmerülése esetén, módosítást szenvedhet.

A benevezés már megkezdődött és 2007. május. 31-ig tart.

Továbbra is várjuk az esetleges támogatók jelentkezését.

Az elérhetőségeink nem változtak:

Telefon: Imre István 0745107618

Péter Levente 0751994113

E-mail: gentiana@ fremail.hu

Folytatódik a Kárpát vándortúra, II. szakasz Folytatódik a Kárpát vándortúra, II. szakasz Folytatódik a Kárpát vándortúra, II. szakasz Folytatódik a Kárpát vándortúra, II. szakasz