Barangolj Velünk!

Kölyöktúra a Bekecsre

EKE Kölyöktúra a Bekecsre 2017Kedves kis- és nagy-gyerekes családosok!

A Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület egynapos kölyöktúrát szervez a székelyek szent hegyére, a Bekecs-tetőre.
Szeretettel várunk minden gyereket (fél-éves kortól felfele) és a szüleiket is ;-) egy laza túrára, kikapcsolódásra, ismerkedésre.

útvonal: Marosvásárhely - NyárádSzereda (Miercurea Nirajului) - SzékelyBere (Bereni) - Nyárádmagyarós (Măgherani) - NyárádSelye (Silea Nirajului) (ez kb 38 km, autóval) - Bekecs-tető (+5 km autóval, köves fakitermelő út).

találkozó: szombaton (2017. április 1. -ez nem vicc ;-)), NYÁRÁDSELYÉBEN a főtéren, a templom körül, 10:15 és 10:30 között.
10:30-kor indulunk fel autókkal a Bekecsre, a nyeregben hagyjuk az autókat, majd a Körtvélyes mezőn tábort verünk (ez kb. 1 km-re van az autóktól). Itt 1-2 órát leszünk, sétálunk, játszunk, kincset keresünk, majd visszamegyünk az a autókhoz, magunkhoz vesszük az ebédet (sütnivalót, ...) és felmegyünk a Bekecs-tetőre (100 m az autóktól), ahol sütögetünk és elleszünk délutánig, a visszaindulásig.

felszerelés: zárt cipővel, meleg ruhákkal kell jönni, amikből majd lehet vetkőzni, ahogy melegszik az idő.
A meteóMókusok 15-20 fokot jósolnak, napsütéssel..
Kell hozni izolírt, vagy esőköpenyt, amire le lehet ülni pihenni, sütögetni, falatozni.
Minden jó túrázónál van bicska, tűzszerszám, iránytű, elemlámpa (ez utóbbira nem lesz most szükség), ezeken kívül lehet/kell hozni: hátizsákot, csereruhát, evőeszközöket, poharakat, nyársakat sütni (vagy faragni ott), pár játékot (labda, tollas, ...), pelenkát? :), fényképezőgépet, fejkendőt, napszemüveget, stb... Kinek mire van szüksége/ szokott vinni.

kaja, pia: fél napra étel + sütnivaló (kolbász, szalonna, pityóka, alma és egyéb nyársra húzható finomság), innivaló (víz, tea, löttyök...), édesség, gyümölcs.
Az autók mellett van a Bekecs leve forrás, innen is lehet majd vizet venni.

visszaindulás: du. 3-4-5 óra körűl, kedvtől és időjárástól függően.

Kisbabás szülők háti hordózóban vagy kendőben hozhatják az utódaikat, esetleg nagykerekű terepbíró babakocsival.

kapcsolat: Böjthe-Beyer Barna, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0740-174568.

Barangolj Velünk!

autós megközelítési térkép:

EKE Kölyöktúra a Bekecsre - autós térkép