Barangolj Velünk!

Meghívó a HUNYADI MÁTYÁS teljesítménytúrára

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Kolozsvári Osztálya idén újból teljesítménytúrát szervez a Bükkben, a városunkban született nagy király, Hunyadi Mátyás emlékére, amelyre szeretettel meghív minden természetet tisztelő, túrázni szerető személyt, életkortól függetlenül. Itt szeretném elmondani, hogy eddigi teljesítménytúráink legfiatalabb résztvevője 3 éves, a legidősebb pedig 81 éves volt.
A teljesítménytúra időpontja október 7., szombat, kiindulópontja (és célpontja is) a monostori trolibusz és villamos végállomástól 2,5 km-re lévő Gorbó-völgyi, lőtér előtti kocsma. A teljesítménytúrák három különböző távon indulnak: 10, 20 és 30 km, mindenki erőnléte szerint választhat.


A 30 km-es teljesítménytúra reggel 7-8 óra között indul, a 20 km-es távra benevezők 8-9 óra között indulnak, végül a 10 km-es távra benevezők 9-10 óra között indulnak.Minden résztvevő térképpel ellátott könyvecskét kap a túra útvonalának a leírásával. A teljes útvonal jelzéssel van ellátva, ami megkönnyíti a tájékozódást. A teljesítménytúrák során a könyvecskében kijelölt útvonalon kell haladni, az ellenőrző pontokba az igazolólapon megjelölt időhatáron belül megérkezni, amit az ellenorzo pontokban szolgálatot teljesíto bírók bélyeggel bizonyítanak. Az időben célbaérkezők a túra teljesítését igazoló emléklapot és jelvényt kapnak.
A 20 és 30 km-es túrák résztvevőit a szervezők az Árpád-csúcson szendviccsel és teával várják.
A teljesítménytúrára bárki benevezhet, nem szükséges EKE-tagnak lenni. További felvilágosítással szolgál Bagaméri Tibor, a 0722-825387-es telefonszámon, és Kovács Zsuzsa a 0740-067977-es telefonszámon.
Minden résztvevonek jó túrázást és szép idot kívánok!
Az EKE kolozsvári osztálya nevében, Kovács Zsuzsa