Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2008/5-ös száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2008/5-ös száma"Ha a Föld Isten kalapja, Erdély a bokréta rajta" - olvashatjuk jóleső elégtétellel az Erdélyi Gyopár legfrissebb számában, mely arról tudósít, hogy tisztújítás történt az Erdélyi Kárpát-Egyesület háza táján. A továbbiakban részletes beszámolót találunk a székelyjói XVII. Vándortáborról, melynek legidősebb résztvevője 87 esztendős, legifjabb táborlakója pedig mindössze kilenc hónapos volt. S az érdekes beszámolók sora folytatódik: Kuk@cosok a Nagykőben, Rekord a Hargita Teljesítménytúrán, Kárpáti- és Gyilkostó Adventure Kalandverseny, Kárpát-koszorú Nemzetközi Túramozgalom, Az EKE-forrás újraavatása, Varázshegedűvel a Súgó-barlangért... - címekkel csábítanak olvasásra.
A nagyvilágból hoznak híreket az Európa tetején járó szatmáriakról vagy az Amazonasról és a harcias nőkről, azaz az amazonokól szóló cikkírók.
Múltba röpít a Páter Bélára való emlékezés és a Cholnoky Jenő fényképeiből összeállított két oldal, jelent mutat és az értékek őrzésére szólít a veszélyeztetett növényfajok ismertetője, a NetTúra pedig az internet adta lehetőségekkel tágítja világunkat.


Még két időszerű témát felvető címre hívjuk fel figyelmüket: A kettőhúsz és a magerők, zöld-e a nukleáris energia?, valamint Műholddal a borzas gödények nyomában. Meggyőződésünk, hogy a színes-míves kiadvány eme lapszámában is talál minden korosztály olyant, amiért örömmel, haszonnal forgathatja.
Az egykori Erdély utódjaként megjelenő Erdélyi Gyopár hatvanharmadik évfolyamának ötödik lapszámát kínáljuk önnek, a főszerkesztő felhívásának tolmácsolásával: mindenki, aki a turistaság szépségét felfedezte, érezze magáénak az Erdélyi Gyopárt, keresse a lapot a helyi EKE-osztálynál vagy a szerkesztőségben, számoljon be barangolásairól és járuljon hozzá az igényesen kivitelezett folyóirat tartalmi bővítéséhez.