Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/1-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/1-es számaAz Erdélyi Kárpát-Egyesület híre a legtávolabbi vidékekre, a legmagasabb hegycsúcsokra is eljut - adja hírül az Erdélyi Gyopár legfrissebb, idei első lapszáma. A rendszerváltás óta a 101. kiadását megélt folyóiratban olvashatjuk, hogy EKE-s járt Kőrösi Csoma Sándor nyomában, Indiában, ifjak csavarogtak Marokkóban, háromszékiek voltak az Eigeren, a Székelyek a magasban expedíció tagjai székely zászlót tűztek ki az Antarktiszra, marosvásárhelyiek jártak az Aconcaguán, kolozsváriak Egyiptomban.
Nem csak idegenben, itthon is akad bőven látnivaló, ezért indít az Erdélyi Gyopár egy olyan sorozatot, mely Erdély hegyeit, turistaútjait mutatja be. A részletes leírás ezúttal a Gyulai-havasokba csábítja a túrázni vágyókat, de a szerkesztők tervezik a Torockói-hegyek, a Bucsecs bejárását is az olvasókkal együtt.


Kocsis András Erdély legnagyobb tőzeglápjába invitál, az EKE tagszervezetei pedig sorra mutatkoznak be ebben az esztendőben, ismertetve tevékenységüket, terveiket. Az első ebben a sorban az EKE’91 Nagyvárad-Bihar Egyesület, az idei EKE Vándortábor szervezője.
Az Erdélyi Gyopár elődje, az Erdély ezúttal is visszakacsint az olvasóra, ismertetve az 1917-es esztendőt és a kényszermegállás okait. Nem hiányzik a Nettúra, a hajnali libales, az endémikus növényismertető, a nyelvőrző és a környezetvédelmi célú írás sem e lapszámból, ám legfőbb erénye, hogy az év első kiadványában az olvasó megtalálja az Erdélyi Kárpát-Egyesület tagszervezeteinek 2009-es túraterveit.
Keresse hát a friss kiadványt a helyi EKE-osztályoknál vagy rendelje meg az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen!!