Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2013/2. lapszáma

Erdélyi Gyopár 2013-2Tartalmából:
Az Erdélyi Kárpát-Egyesület XXII. Vándortáborának túrái
EKE-osztályok hírei
Brassó – falak a város körül
A Máramarosi-havasok Natúrpark bemutatója
A Semsey-barlang
A nő dicsérete hegyen-völgyön
Színes gombavilág a szürke téli erdőben
A kovásznai Pokolsár
Ősi játékkészítés a természetben
Mennyi pénze van a halnak?
Gyógynövény-kalendárium: medvehagyma, kankalin és kutyabenge

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetjárásról, honismeretről és környezetvédelemről szóló kiadványát keresse az EKE helyi szervezeténél.

Ígéretes a XXII. EKE Vándortábor: a Csíkszépvízen július 29 – augusztus 4. között sorra kerülő nagy turistatalálkozó túrái kapnak helyet az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámában. A szervező csíkszéki ekések kedveskednek a hegyekbe kívánkozóknak éppúgy, mint a honismeret iránt érdeklődőknek. Utóbbiak érdeklődését csigázhatja fel az Élő skanzen az Úz völgyében, valamint a Brassó – falak a város körül című cikkek is. A kéthavonta megjelenő folyóiratból ezúttal sem hiányzik a múltidézés, megemlékezik arról, hogy 400 éve választották fejedelemmé Bethlen Gábort, felidézi Hangay Oktávot, a turista- és síélet korai szervezőjét, kerek évfordulókról szól a Múlt és Jelen. Nők napja után, anyák napja előtt a hölgyek is előtérbe kerülnek A nő dicsérete hegyen-völgyön cím alatt, és négy kerek oldalon szólítják a meg a lapszerkesztők a fiatalságot, Tudod-e, hogy...-rovatot, EKE-napi fogalmazáspályázat-felhívást, valamint ősi játék készítésének lehetőségét kínálva. A Máramarosi-havasok Natúrparkban barangolhat, ki kezébe veszi e kiadványt, ugyanakkor választ kaphat arra a kérdésre is, hogy mennyi pénze van a halnak. A Semsey-barlang látványosságai, a kovásznai Pokolsár múltja, jelene került nyomtatásba, üstökösökről, a kicsi szomszédokról szól ezúttal a csillagászat-rovat, Macalik Ernő pedig felfedi, milyen gyógyhatásai vannak a tavaszi hírnököknek, a medvehagymának, a kankalinnak, a kutyabengének.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület kéthavonta megjelenő, természetjárás, honismeret, környezetvédelem témaköröket felölelő kiadványát keresse az EKE-osztályoknál!

Rendelés, bővebb információk és teljes lapszámok a www.erdelyigyopar.rowww.erdelyigyopar.ro honlapon!