Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2014/2. lapszáma

Erdélyi Gyopár 2014-2Tartalmából:
- Erőss Zsolt Teljesítménytúrát szerveznek Gyergyóban
- Kisbakancs minitábor lesz gyerekeknek az Úz völgyében
- Pályázat óvodásoknak és iskolásoknak
- Az Erdélyi Kárpát-Egyesület 2015-ös falinaptár fotópályázata
- Hetedszer a legmagasabb magyar hegycsúcson – sítábor a Madarasi Hargitán
- A XXIII. EKE Vándortábor túrái
- Dr. Szádeczky-Kardoss Lajos, az EKE egykori alelnökének emlékezete
- 45 éve „föld alatt" a tenkei Czárán Gyula Barlangkutató Klub
- A csíkszentkirályi Tiva Hargita ásványvíz
- A Canaraua Fetii-erdő Természetvédelmi Terület

Téli eseményeket idéz fel, de a tavaszi lehetőségekről is szól az Erdélyi Kárpát-Egyesület kiadványának legfrissebb száma. Az Erdélyi Gyopár felölelve a természetjárást, a honismeretet és a környezetvédelmet, helyet ad ezúttal is a múltnak, a jelennek, a jövőnek. A régmúltból nagy elődöket idéz meg, hogy ne vesszenek a feledés homályába, ezúttal dr. Szádeczky-Kardoss Lajos, az EKE egykori alelnöke kerül bemutatásra. A közelmúlt eseményeiről az EKE minden osztálya számot ad, a hírekben olvashatjuk, hol, milyen tevékenységet fejtettek ki a tagtársak. A jelen lehetőségekben gazdag: három pályázat is helyet kapott a folyóiratban, így az óvodások legendákat rajzolhatnak meg, az iskolások fogalmazást írhatnak, a felnőttek pedig fotópályázatra nevezhetnek be, a legjobb alkotásaik pedig az EKE 2015-ös falinaptárát ékesítik majd. A csíkszentkirályi Tiva Hargita ásványvíz múltjáról és mai helyzetéről, a vizek világának változásairól, a Canaraua Fetii-erdő Természetvédelmi Terület gazdagságáról egyaránt ismereteket kínál az Erdélyi Gyopár. A jövő tekintetében is gazdag a kínálat, hisz olvashatunk arról, hogy Erőss Zsolt Teljesítménytúrát szerveznek Gyergyóban, Kisbakancs minitábor lesz gyerekeknek az Úz völgyében, és újabb túraleírások olvashatóak, amelyek kedvcsinálók lehetnek bárki számára, hogy a XXIII. EKE Vándortáborba kívánkozzon.
Ezúttal sincs hiánycikk csillagászati tudnivalókból, gombász útmutatásból, GPS-es eligazításból, hogy aki az Erdélyi Gyopárt olvassa, le ne térjen a helyes ösvényről.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület kéthavonta megjelenő, természetjárás, honismeret, környezetvédelem témaköröket felölelő kiadványát keresse az EKE-osztályoknál!

Rendelés, bővebb információk és teljes lapszámok a www.erdelyigyopar.rowww.erdelyigyopar.ro honlapon.