Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2014/4. lapszáma

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei (2014) 4. számaTartalmából:
Epilógus – a leköszönő EKE-elnök szavai
A Magyar Művészetért Ex Libris díja az Erdélyi Gyopárnak
EKE-osztályok hírei, túrabeszámolói
Túraajánlók augusztusra és szeptemberre
Az EKE-napi pályázatok kiértékelése
Czárán Gyula Középső körútja
Lekvár, a bátor mackó
Tégla és gát Tatrangon
A Nagy-Áj-pataktól az ájos fülű juhig
A Bucsecs Natúrpark északi és nyugati része
A csíkszentmártoni Szent Anna-gyógyforrás
Nyár gombászszemmel
Ha a halak repülni tudnának...
Ismerkedjünk a Holdunkkal

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetjárásról, honismeretről és környezetvédelemről szóló kiadványát keresse az EKE helyi szervezeténél.

Mackó köszön vissza a legfrissebb Erdélyi Gyopár címlapjáról, Dezső László különös barátságát írja le, amely nem mással, mint egy barnamedvével, Lekvárral köttetett. Szintén ő, az Erdélyi Kárpát-Egyesület leköszönő elnöke vezércikkben búcsúzik a tagságtól, és arra hívja fel a figyelmet, hogy „ha az EKE szellemiségét szolgáljuk, azáltal Erdélyt és magyarságunkat is építjük".
Színes, tartalmas az év negyedik Erdélyi Gyopára is. Nem hencegésként, de említésre méltó, hogy az EKE folyóirata a Magyar Művészetért Ex Libris díját vehette át. Az elismerések mindig jólesnek, így az EKE-napi pályázatra jelentkezők számára is. A friss lapszámban közöljük a díjazottak névsorát, a kiértékelést és a pályamunkák legjavának egy részét is.
Továbbá olvashatnak a Bucsecs Natúrparkról, Tatrang múltját elevenítjük fel, a csíkszentmártoni Szent Anna-gyógyforráshoz kalauzoljuk olvasóinkat. Tudják, mit jelent a kifejezés, hogy ájos fülű juh? Ez is kiderül a friss lapszámból, melyben megismerkedhetünk Holdunkkal, szemlélhetjük a nyarat a gombász szemével, illetve a gyógynövények jó ismerőinek lehetünk társai egy egészségmegőrző gyűjtögető körúton.
Ezúttal is múltat idézünk, de marad hely a legmodernebb technika vívmányainak és szórakozásnak is. Feladvány és keresztrejtvény teszi lehetővé, hogy értékes ajándékokat nyerjenek, augusztusi és szeptemberi túralehetőségek csábítják az olvasókat, hogy az ekésekkel tartsanak, a természetben éljenek, járjanak.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület kéthavonta megjelenő, természetjárás, honismeret, környezetvédelem témaköröket felölelő kiadványát keresse az EKE-osztályoknál!

Rendelés, bővebb információk és teljes lapszámok a www.erdelyigyopar.ro honlapon.