Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2014/5. lapszáma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2014/5. lapszámaTartalmából:

- Megbízott elnök áll az EKE élén
- Beszámolók a XXIII. EKE Vándortáborról
- Meghívó a II. Várfalvi Termésnapra és őszi túrákra
- XII. Hargita Teljesítménytúra
- A Királykő Nemzeti Park nyugati része
- Brassó – árvák és hősök Bertalanban
- A kézdiszentkereszti Vénusz- vagy Nemere-forrás
- Megvan Varga Csaba második nyolcezrese
- GPS... az íróasztaltól az eltévedésig
- Naprendszerünk derekán

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület kéthavonta megjelenő, természetjárás, honismeret, környezetvédelem témaköröket felölelő kiadványát keresse az EKE-osztályoknál!

 

Őszi számvetésről szól az Erdélyi Gyopár legújabb vezércikke. Deák László országos alelnök számba veszi az EKE házatáján eddig történteket. Új korszak kezdődött az egyesület életében, Dezső László leköszönő elnök helyét senki nem vette át. Így egy esztendőn át megbízott elnök, Kiss Tibor eddigi alelnök vezeti a legnagyobb erdélyi magyar turistaszervezetet. Az erről szóló döntés a XXIII. Vándortáborban született meg, erről, illetve az EKE legnagyobb éves rendezvényéről bőséges tájékoztatást olvashatnak a friss lapszámban.

A nyári termés bőséges, van, miről beszámolni – támasztják alá az EKE-osztályok hírei, a túrabeszámolók. Világosan látszik, a meleg évszakban egyre többen fordítanak időt arra, hogy kirándulásokon, teljesítménytúrákon vagy akár honismeret-gyarapító körutakon vegyenek részt. Ha van Erdélynek olyan része, amit még nem sikerült felfedezni, ötletet is ad az Erdélyi Gyopár, hogy mit érdemes bebarangolni. Maczalik Ernő gyógynövénygyűjtésre biztat, Jánosi Csaba a borvizeket mutatja be, Kovács Lehel István Bertalan múltjának ismertetésével csábít Brassó környékére, Bartók Attila pedig a Királykő védett kincseire irányítja a figyelmet.

A természetjáróknak nem lehet határt szabni széltében-hosszában a világban – ez közismert tény, mint ahogy az is, hogy az ember vágya minél magasabbra, a csúcsra törni. Erről is hírt hozunk: megvan Varga Csaba második nyolcezrese.

Bőséges olvasnivalót, színes látnivalót, mi több, nyeremény-lehetőséget is kínál az Erdélyi Gyopár. Ajánljuk figyelmükbe.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület kéthavonta megjelenő, természetjárás, honismeret, környezetvédelem témaköröket felölelő kiadványát keresse az EKE-osztályoknál!

Rendelés, bővebb információk és teljes lapszámok a www.erdelyigyopar.rowww.erdelyigyopar.ro honlapon.