Barangolj Velünk!

Teleki Teljesítménytúra

ttt 2021

Idén tizenötödik kiadásához érkezett a Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra. A túra névadója, a nagy Afrika-kutató, felfedező, Teleki Samu a Téka-alapító Teleki Sámuel dédunokája volt, ő fedezte fel és nevezte el a Rudolf valamint Stefánia tavakat Kenyában és Etiópiában.

A Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra kiindulópontja a Görgényi-havasok lábánál fekvő Görgényüvegcsűr. Fő célja a környék túraútvonalainak, természeti szépségeinek, a híres Afrika-kutató emlékhelyeinek megismertetése és a sportszerű természetjárás népszerűsítése. A verseny egyaránt szól minden természetet szerető, túrázást, bringázást kedvelő érdeklődőhöz, úgy a fiatal, mint az idős korosztályhoz.

A túra a Görgényi-havasok egyik legszebb részén halad végig: Szászpad, Jód-mező, Széles-tető, Moica mező, Belcsu mező, stb, nagyon szép kilátást biztosítva a vidékre és a Kelemen-havasokra is. A résztvevők 10, 21, 30, 42 és 55 km-es távokon próbálhatják ki erőnlétüket, teljesítőképességüket, gyalogolva, szaladva vagy akár tekerve.

  • gyalogos: 10, 21, 42 km

  • szaladó: 10, 21, 42 km

  • kerékpár: 30, 55 km

 

A két rövidebb távon (10, 21 km) vezetett túrát is szervezünk.

A járványhelyzet miatt kizárólag ONLINE lehet jelentkezni szeptember 14., este 10 óráig, a következő űrlap kitöltésével: https://forms.gle/6131ruCDE2D78bPeA. A helyszínen már nem tudunk fogadni jelentkezőket.

Szeptember 18-án, szombat reggel autóbusz indul Marosvásárhelyről Üvegcsűrre, ami este tér vissza a városba. 

  
A program:

Péntek (szeptember 17.) délután 6 órától fogadjuk a résztvevőket Görgényüvegcsűrön (Glăjărie). 

Szombat (szeptember 18.) reggel 7 és 9 óra között, a Kultúrotthonból indulnak a túrák, melyek ugyanide érkeznek vissza. Délután díjkiosztás, gulyásevés.

 

Minden versenyző egyénileg indul, térképpel és egy ellenőrző füzetecskével, amelyben egy rövid leírás is található az útvonalról, az ellenőrző pontokról, amelyeket érinteni kell. Ezen kívül minden résztvevő emléklapot, kitűzőt és édességcsomagot kap.

 

Természetesen nem fog hiányozni a bográcsgulyás sarvalt káposztával és a hozzávaló jó hangulat.
A rendezvény és a túrázók biztonságára a Maros Megyei Hegyimentők felügyelnek.

 

Bővebb információk a teleki.ekemvh.ro honlapon és a túra facebook esemény oldalán (https://www.facebook.com/events/360415242409109).

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, függetlenül attól, hogy erőnlétét szeretné kipróbálni vagy a táj szépségére kíváncsi!


EKE Marosvásárhely, 

Barangolj Velünk!