Barangolj Velünk!

Zarándokolj/túrázz velünk a Mária-úton!

Zarándokolj Velünk a Mária Úton!Szeretettel meghívunk 2016. április 16-án-án a Maros megyei Mária zarándokút Nyárád menti szakaszának a bejárására, amelyet a Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület szervez. (röviden E.K.E.)
A Mária-Út Maros megyei szakasza a Gyulafehérvári Caritas és az EKE közreműködésével, 2010-ben jött létre. Térképezés, nyomvonalak kijelölése (GPS-el), lejárások, jelzésfestés, oszlopok kihelyezése, szálláshelyek felkutatása, zarándokkíséret, csomagszállítás jellemezte eddigi munkánkat, önkéntes alapon.
A magyarországi zarándokok mellett, lengyel, osztrák valamint egy vegyes (francia, osztrák, svájci, német) csapat is lejárta már az Utat, természetesen gyalogosan Mariazell (Ausztria) és Csíksomlyó között.


A közel 100 km-es Maros megyei szakasz négy részre lett felosztva, átszelve a Mezőséget és a Nyárád mentét.
Most a Nyárádmagyarós-Jobbágyfalva közötti 20 km-es rövidített változatot mutatnánk be, abból a 30-kilóméteres szakaszból amely a Mária út Nyárád menti szakaszát képezi.
Célunk nemcsak a zarándoklat fogalmát „visszahonosítani” Marosvásárhelyen és a környékén, hanem bemutatni természeti szépségeit, épített örökségeit, valamint letenni a tudatos környezeti nevelés alapjait.

Ajánlott felszerelés: túra bakancs, esőköpeny.

A túra minősítése: könnyű, de jó fizikai erőnlétet igényel.

Találkozás a Nyárádmagyarósi relé alatt, reggel 8-kor.

Végcél a jobbágyfalvi Tündér Ilona vendégház.

Nyárádmagyarósra (Farkastető) és Jobbágyfalváról haza bérelt busszal közlekedünk.

Az út ára a jelentkezők számától függ.

Bővebb információk, részletek:

Szilágyi Eszter, Mária Út felelős (tel: 0749-071453)
Szilveszter Csaba, túravezető (tel: 0740180058)

 

Jelentkezési határidő április 13., szerda 22 óra!

Barangolj Velünk!