Barangolj Velünk!

VI. Foto Natura - Fotópályázati felhívás

VI. Foto Natura - Fotópályázati felhívásA marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság és az Aquaserv vállalat, a Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség támogatásával meghirdeti VI. Fotó Natura természetfotó-pályázatát. A kiállítás 2007. április 20. és május 5. között lesz a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Művelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6. szám). A tárlat anyagát a Magyar Fotóművészek Országos Szövetsége támogatásával Budapesten is kiállítják, az időpontot később egyeztetik a Magyar Művelődési Intézet szakreferensével.
A következő három témakörben lehet benevezni fekete-fehér és színes, minimum 20 x 30 cm-es, maximum 32 x 45 cm-es fotókkal:
1. TERMÉSZETVÉDELEM
2. KÖRNYEZETROMBOLÁS
3. NYÍLT KATEGÓRIA (növény, állat, makró, táj)
Pályázati feltételek:
1. A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül, olyan fotókkal, amelyek korábbi Fotó Natura c. kiállításainkon még nem szerepeltek.
2. Nyomtatóval készített fotókat a pályáztatók nem fogadnak el.
3. Egy szerző legtöbb 10 képet küldhet be.


4. A fotósorozat (legkevesebb három, legtöbb tíz fotó) egy képnek számít. A sorozatot a zsűri tagjai megbonthatják.
5. A zsűri saját belátása szerint átcsoportosíthatja és külön díjazhatja a beküldött fotókat.
6. A fényképek hátára kötelezően és olvashatóan írják rá a címet: magyar, angol és román nyelven (külföldi benevezők esetében a szervezők lefordítják a címet román nyelvre), ezenkívül a szerző nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát (ellenkező esetben a fotót kizárjuk a versenyből). A szervezők javaslata, hogy mindezeket az adatokat egy öntapadós címkére írják rá, s csak ezután ragasszák fel a képek hátoldalára.
7. A fotókat semmilyen hordozóanyagra nem kell felragasztani!
8. Benevezési határidő: 2007. április 6.
A fotókat a következo címre kell eljuttatni:
Redactia ziarului Népújság
Str. Dózsa György nr. 9.
540015 Târgu Mures, Jud. Mures
Romania
A borítékra kérjük, írják rá: Fotó Natura pályázat
9. A felvételek személyiségi jogokat nem sérthetnek. A beküldött fotókat a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, az esetleges szállítási sérülésekért felelősséget nem tudnak vállalni.
10. Csak e-mailen értesítjük a szerzőket a zsűri döntéséről.
11. Az anyagot szakemberekből álló zsűri válogatja ki. A legjobb felvételeket díjazzuk. A zsűri különdíjakat is oszthat.
12. Nevezési díj és nevezési lap nincs. A szervezőknek a felvételeket nem áll módjukban visszaküldeni, ezek a kiállítás után két héttel átvehetők a Népújság szerkesztőségében. A magyarországi benevezőktől kapott képeket a budapesti tárlatmegnyitó alkalmával kézbesítjük, a kiállított fotókat ugyaninnen, a tárlat után igényelhetik vissza.
11. A szervezők a fotókat a kiállítás népszerűsítése érdekében térítésmentesen felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével a sajtóban és a támogató cég reklámhordozóin publikálhatják. A szerző a fotók beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket.
Bővebb felvilágosítás kérhető a 0265/266-270, 266-780-as telefonszámon (Népújság); a 0744-604-244 (Vajda György); 0740-366-927 (Berekméri Ágnes) mobiltelefonszámokon, vagy a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. és az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címeken.