Barangolj Velünk!

Barlangtúra a Bihar-hegységben

Az idei kétnapos barlangtúránk keretén belül a Bihar-hegységben az Ordancusa és az Alsógirda völgyeit járjuk be és azok környékén található gyönyörű barlangokat látogatjuk meg: (aranyosfői jégbarlang, vértopi barlang, Nagy és Kiscsűr barlangok, Tauz karsztforrás, stb)
Időpont: Május 20-21 (A meghirdetett program nagyon kedvezőtlen időjárás esetében elmarad)

Indulás: szombat reggel 5:00-kor, a Bolgárok teréről (Panov)
Útvonal (kisbusszal vagy személyautókkal): Mvh - Aranyosfő - Felsőgirda (195 Km, 4 óra)
Gyalogtúra: 1 nap: barlangtúra az Ordancusa és a Alsógirda völgyeiben (kb. 15 km, +/-700 m szint) 2. nap: gyalogtúra a Nagybihar (1849m) csúcsára a Vértop-hágoból (kb 20 km, +/-1200 m szint)
Szállás: panzióban 2-5 ágyas szobákban (kb. 30 lej/fő), vagy sátorban, kaja pl. napimenű: 12 lej
Szükséges felszerelés: váltó bakancs vagy gumicsizma, esőkabát, réteges és vizmentes öltözet!, kis hátizsák, nagyon jó fényforrás (pl. ledes fejlámpa), (sátor, hálózsák, primusz)
Költségek: az aranyosfői jégbarlang és a vértopi barlang egyenként 10 lej/fő áron látogatható kizárólag idegenvezetővel. Kisbuszos változat esetén a szállítás kb. 80 lej/fő
Jelentkezni és iratkozni: autóval vagy anélkül a helyek függvényében (szobafoglalás érdekében legkésőbb május 12.-ig), telefonon Fazakas Róbert (0745-256.028) vagy emailben: frob[kukac]ms.sapientia.ro

Bar(l)angolj velünk!