Barangolj Velünk!

Kiss Ernő gyalogtúra a Bekecsre

Kiss Ernő gyalogtúra a Bekecsre 2017Kedves természetkedvelő barátaink!!!

A most következő hétvégén, a Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát Egyesulet (EKE) megszervezi a már hagyományossá vált Bekecs gyalogtúrát.
Ez a gyalogtúra mondhatjuk bátran, több évtizedes múltra tekint vissza. Eddig több elnevezés alatt lett megszervezve, például tavaszleső gyalogtúra, virágnéző gyalogtúra, hóvirág gyalogtúra, Bekecs gyalogtúra.
A 2016-os évtől Kiss Ernő gyalogtúrának nevezzük, mivel Kiss Ernő egy markáns személy volt a Maros megyei EKE és a csoportosan szervezett kirándulások világában, kinek kedvenc és legnépszerűbb gyalogtúrája a Marosszék legmagasabb csúcsára szervezett Bekecs-túra, amelyre 3-4 autóbusz vitte el a kirándulókat.

A gyalogtúra időpontja: 2017. április 1., szombat.
Indulás: reggel 9:00 órakor a Bulgár térről autóbusszal, a Nyárádmagyarós után következő TV toronyig
Útvonal: Farkastetői relé, Körtvélyes mező, Bekecs-tető (itt pihenés, sütkérezés), lefele a Vármezői letérőhöz érkezünk. Innen autóbusszal jutunk vissza Marosvásárhelyre a Bulgár térre.
Nehézségi fok: közepes
Útvonal hossza: kb. 16 km gyalog.
Iratkozni péntek délig lehet a következő elérhetőségen: Bod Attila 0731-016610 vagy 0744-228463.

A gyalogtúra mellett ugyanezen a napon kerékpártúra is lessz Fábián Alpár szervezésében indulás reggel 7 órakor a Jeddi út elején levő Merkur parkolójából (érdeklődni a 0742-622623 telefonszámon), valamint Kölyöktúra is Böjthe-Beyer Barna szervezésében (érdeklődni a 0740-174568 telefonszámon).

Barangolj Velünk!!!