Barangolj Velünk!

Magyaroszági zarándokok a Mária-úton Maros megyében

Május 16-án érkezik Maros megye területére az a 9 tagú magyarországi zarándokcsoport, amely a Mária-úton való 40 napos gyaloglás után fog a csíksomlyói búcsúba érkezni.

A Budapestről elindult zarándokcsoportot a Mári-út Maros megyei szakaszain az EKE tagjai kísérik.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya felvállalta az egész évben járható Mária-út Maros megyei szakaszainak a meghatározását, feltérképezését és kijelzését. Az útvonal kijelzése Maros-megye területén is folyamatban van, több mint 50 km-en keresztül festettük már fel a “lila M” jelzéseket.

Megyénk területét közel 100 km-en keresztül érinti a Mária-út és ezt napi 18-30 km-es szakaszokban teszik meg a zarándokok az alábbi útvonalon: Mezőzáh – Mezőgerebenes –Szénaság – Mezőmadaras – Marosvásárhely – Marosszentgyörgy – Jobbágyfalva – Mája - Székelybere – Nyárádmagyaros - Sóvárad.

Az idén is szeretettel fogadják a csatlakozókat Maros megye területén május 17 és 20 között, de akár egészen Csíksomlyóig is.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya május 20-án, vasárnap, 26,5 km hosszú gyalogtúrát szervez a Mária-úton a magyarországi pünkösdi zarándokok elkísérése céljából, a Jobbágyfalva és Sóvárad közötti szakaszon.

Elegendő számú érdeklődő esetén autóbuszt biztosítunk Vásárhelytől Jobbágyfalváig, majd hazafele Sóváradtól Vásárhelyig.

Érdeklődni és iratkozni lehet naponta 17 és 22 óra között a 0742-132911-es telefonszámon.