Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2009/3-as száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 3. lapszámaA július 28-augusztus 2. között sorra kerülő XVIII. EKE Vándortáborra talál meghívót minden, turistaságot szerető olvasó az Erdélyi Gyopár legfrissebb számában. Várasfenes minden bizonnyal ideális táborhely lesz, a települést körbevevő turisztikai vonzerőkkel már több EKE-tag barátkozott az első EKE-napra szervezett országos rendezvény keretében. Erről, illetve az osztályok által külön-külön szervezett ünnepségekről is olvashatnak. A kiadványban jutott hely egy újabb EKE-osztály bemutatására is. A Háromszéki Osztály elnöke, Dukrét Lajos elmondja, az EKE-sek között a helyük mindazoknak, akik életre szóló barátságot remélnek a hegyektől, a hegyi emberektől.
Az Erdélyi Gyopár ezúttal is a valóság sokféle arcát mutatja meg: csábít a meziádi cseppkőbarlangba, a Nagy-Bihar-csúcsra, a parajdi Sószorosba, a Királykőre, a Fogarasi-havasokba, madárlesre és virágmustrára. Szerkesztői megsárgult kiadványokat böngésznek, hogy a múltra emlékeztessenek, ugyanakkor felhasználják a technika legújabb vívmányait, és eligazítást nyújtanak az olvasónak a virtuális turistáskodásban is.


Az idei hármas számot viselő folyóirat akár egy kapu is lehetne. Olyan kapu, mely most nyílt ki a legifjabb turisták előtt. Olvashatunk arról, hogyan zajlott a VI. kolozsvári Regionális Környezetvédelmi Diákkonferencia, melynek eredményéhez igencsak hozzájárult az EKE, információval látva el az érdeklődő diákságot. és kapu nyílott a kisebbek előtt is: az EKE-napra meghirdetett gyerekpályázatra számos alkotás érkezett. Ezek legjavát találják a friss kiadványban, és egy dédelgetett tervet: ezután mindig helyet kap a lap hasábjain a gyereksereg turistáskodása is.