Barangolj Velünk!

Téli tábor a Retyezátban

Téli tábor a RetyezátbanErőss Zsolt és a Kodiak Egyesület szervezésében téli tábor zajlik 2007 március 12-18 között a Retyezát hegységben, alaptábor: Genciana menedékház

A táborban résztvehetnek úgy tapasztalt hegyjárók, mint tapasztalatra és oktatásra vágyók.


Tudnivalók:

- a szállás a Gentiana menedékházban lesz [15lej/éjszaka -lent (fűtött szoba); 8 lej/éjszaka-fent(nem fűtött szoba)]
- az oktatás során felvetett témák: téli túrázás, hó-ismeretek, jégmászás, mentési-technikák

- a tábor vezetője Erőss Zsolt (az Everest első magyar megmászója)

- szervező: KODIAK Egyesület

- jelentkezni és további infoért: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel: 0740-134397 (Szénássy Zoltán), 0742-868853 (Katona Alpár)

- technikai felszerelést szükség esetén biztosítani tudunk (előre kell szólni)

Outdoor Trénerképző Tréning, Outward Bound Románia szervezésében

Outdoor Trénerképző Tréning, Outward Bound Románia szervezésében2007. március 18-27., Szováta, (Románia) zajlik az Outward Bound trénerképző tréningje. Jelentkezési határidő: március 2.

Típusa: alapfokú, nemzetközi

Jelentkezhetnek: ifjúsági munkások, szociális munkások, szociálpedagógusok, humán erőforrás szakemberek, trénerek, akik megszeretnék tapasztalni az outdoor módszert

Helyszín: Szováta, Románia

Részvételi díj: 1400 RON/130.000 Ft. (az ár tartalmazza a tréninget, szállást, ellátást, a román Munkaügyi Minisztérium által akkreditált oklevelet is) Nappali tagozaton levő diákoknak 15% kedvezmény.

A tréning nyelve: angol

Feltételek: részvétel a tréning egész ideje alatt, nyitottság a fizikai és pszichikai kihívásokra, angol nyelvtudás, minimum 18 éves életkor.

Read more ...

Időjárás változás - rémhír vagy valóság?

Időjárás változás - rémhír vagy valóság?Időjárás változás - rémhír vagy valóság? címmel Dr. Makkai Gergely meteorológus 2007. február 28-án este 6 órától a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szt. Mihály termében tart vetítettképes előadást.

Könyv a HÓ-ról

Könyv a HÓ-rólÚj könyv jelent meg a hó-ról Mihai Tănase tollából. A címe: Zăpada. (A hó).
Kapható a Zerge szakboltokban Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. Ára: 8 új lej.
A szerző elérhetősége: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2007/1-es száma

Megjelent az Erdélyi Gyopár, 2007/1-es számaA folyóirat idei első száma újdonságának a rovatrendszer bevezetése számít: az eddig megszokott belföldi- és külföldi túrabeszámolók, túra előzetesek, honismereti és természetvédelmi ismertetők mellett a következő témakörökben indítottunk új rovatokat: a fényképezés alapjai, turistasággal kapcsolatos nyelvművelés, magashegyek földrajza, honlapfigyelés és erdélyi világjárók. Az EKE és a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság közötti egyezség értelmében ezentúl minden lapszámban beszámolót olvashatunk az EKE egykori elnökének nevét viselő egyesület tevékenységéről. Szokásunkhoz híven e számban közöljük az EKE tagszervezeteinek 2007-es túraprogramját is.

A tartalomból:

    * Kovács Zsuzsa: A Berettyó forrásvidéke
    * Imecs Zoltán: Cholnoky Jenő és Kolozsvár
    * Palczer János: A Nagy-Bihar és a Flóra-rét környéke
    * Havas Tamás: II. Tisza-forrás kerékpártúra
    * Dezső László: Fotós élmények a trollok országából, Norvégiából

Read more ...

III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló

III. EKE-gyereksíverseny, beszámoló2007. február 17-én, szombaton szervezte meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület a III. EKE-gyereksíversenyt.

Az idei gyenge tél ellenére a versenyt ideális körülmények között tartottuk, ugyanis reggel 10 cm friss porhó fogadta a kisbányai sípályára érkezőket. A verseny kezdete előtt a szervezők és résztvevők együtt fújták fel a jó hangulat megteremtéséhez szükséges 100 lufit.

A 48 versenyző öt korcsoportban mérte össze tudását. A 3–4 év közötti lányoknál Pusztay Hanga, Váradi Camelia és Vass Anett idén még szüleik segítségével ereszkedtek le a kapuk között, életük első síversenyén, de jövőre biztosan komoly versenytársai lesznek egymásnak.

A támogatóknak köszönhetően a versenyzők ezúttal is díjakban részesültek, az első helyezett fiúk például egy-egy ADIDAS focilabdát kaptak, az Epinvest kft. jóvoltából.

Lukács József EKE-elnök minden résztvevőnek az oklevelek mellett az EKE különböző kiadványait (Erdélyi Gyopár, EKE-naptár) nyújtotta át.

Nyertesek:

Read more ...