Barangolj Velünk!

Sikeresen zárult az EKE által szervezett IX. Teleki Samu emlék- és teljesítménytúra.

IX. Teleki Samu emlék- és teljesítménytúraSikeresen zárult az EKE által szervezett IX. Teleki Samu emlék- és teljesítménytúra.
Szeptember 19.-én szombaton megközelítőleg 100 személy vágott neki a 10-20-40 és 60 km-es útvonalaknak melyek Üvegcsűrről indultak.
A résztvevők többsége Erdély különböző helységeit képviselte, de Budapestről, Békéscsabáról és Debrecenből is jöttek résztvevők.
Mondhatni minden korosztály jelen volt: a 6 éves Oroszlán Márk a 20 kilométeres, a 88 éves Kiss József pedig a 10 km-es távot járta be szerencsésen.


Azok, kik úgy döntöttek, hogy saját magukkal is versenybe szállnak, energiát és időt nem kímélve járták, szaladták le a választott útvonalakat:

A 60 kilométeres szakasz mindhárom helyezettjét érdemes megemlíteni:
1 helyezett: Ungur Mihai, Besztercéről 6:51 perccel, a 2-3 helyen Kántor Tibor és Gál Gergely 8:09 perccel, mindketten Marosvásárhelyről.

A 40 km-s szakaszon Tordai Csaba Marosvásárhelyről 8:26 perccel végzett az első helyen.

A 20 km szakaszon a nők jobban teljesítettek: Bálint Anikó 3:41 perccel, Popa Müller Viktor 3:59 perces idővel végeztek, szintén Marosvásárhelyről.

A 10 km-s szakaszon: Balogh Kincső Eszter és Balogh Zoltán 3:46 perccel végzett elsőnek, Marosvásárhelyről.

A visszaérkező résztvevőket emléklap, meleg gulyás és jó hangulat fogadta. Az első három helyezettet díjaztuk is.
Olyanok is voltak, akik feladták, de reméljük nem véglegesen és jövőre visszatérnek majd.

Akik szeptember 20.-án is velünk maradtak, azokkal meglátogattuk a Görgényszentimrei kastélyt, kastélyparkot, ellátogattunk a Mocsárerdőbe és koszorút helyeztünk el Teleki Samu sírjánál, születésének 170.-ik évfordulója alkalmából.

Köszönettel tartozunk Görgényüvegcsűr helyi képviselőinek, a Columbia termékeket forgalmazó Dockyard cégnek, a Blony Románia cégnek, a Maros megyei tanácsnak és a Maros megyei hegyimentőknek is, akik nélkül a rendezvény nem lehetett volna ennyire sikeres.
Barangolj Velünk!