Barangolj Velünk!

Tevékenységeink és a ... koronavírus

Kedves természetszerető barátaink!
Az új koronavírus miatt minden nemű tevékenységünket felfüggesztjük, majd akkor indítjuk újra, ha a járványhelyzet megengedi.
Magányosabb, családi életmódra kell berendezkednünk addig, míg az immunrendszerünk nem készül fel teljesen a vírus kivédésére. A "maradjunk otthon" jelmondat, sajnos nem vicc. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy be kell zárkóznunk a szobában, hanem inkább azt, hogy lehetőleg ne találkozzunk idegenekkel, másokkal, főleg idősekkel, olyan személyekkel, akik nem a szűk közösségünk részei.
Ezért a következő döntést hoztuk:
- semmiféle beltéri EKE-rendezvényt ne tartsunk, beleértve a gyűléseket, összejöveteleket is.
- amennyiben lehetséges, ne utazzunk tömegközlekedéssel, busszal, vonattal stb.
- túrázni mehetünk, de ne nagy társasággal, inkább csak a családdal, rövidebb túrákra, és semmiképpen ne zsúfolt tömeges helyekre, hanem csendes, eldugottabb vidékre. A menedékházakat is kerüljük, sőt a panziókhoz és szállodákhoz hasonlóan ezek is be lesznek zárva, így olyan helyre menjünk, ahonnan biztonságosan haza tudunk a sötétedésig jönni, feleslegesen ne riasszuk a hegyimentőket sem. A balesetmentesség a legfontosabb, hisz a kórházaknak, orvosoknak van épp elég dolguk.
- buszos túrát semmiképp ne szervezzünk.
- otthon fedezzük fel ismét az olvasást, a társasjátékokat a mesélést, nagy családi beszélgetéseket. A tévét sem jó nézni, mert sok hülyeséget mond...
- mossunk gyakran kezet, ügyeljünk a testi higiéniára.
- figyeljük a hatóságok felhívásait, és cselekedjünk aképpen, vannak járványügyi szakembereink, nem beszélnek hasból, de az álhíreket hagyjuk figyelmen kívül."

Vírusmentes napokat!
EKEMvh Vezetősége