Barangolj Velünk!

XI. Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra

XI. Teleki Samu Emlék- és TeljesítménytúraKözeledik az EKE Marosvásárhely teljesítménytúrája, a Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra, melynek kiindulópontja a Görgényi-havasok lábánál fekvő Görgényüvegcsűr. Fő célja a környék túraútvonalainak, természeti szépségeinek, a híres Afrika-kutató emlékhelyeinek megismertetése és a sportszerű természetjárás népszerűsítése. A verseny egyaránt szól minden természetet szerető, túrázást, bringázást kedvelő érdeklődőhöz, úgy a fiatal, mint az idős korosztályhoz.

A túra a Görgényi-havasok egyik legszebb részén halad végig: Szászpad, Jód-mező, Széles-tető, Moica mező, Belcsu mező stb, nagyon szép kilátást biztosítva a vidékre és a Kelemen-havasokra is. A résztvevők négy különböző hosszúságú szakasz között választhatnak: 10, 20, 40 és 60 km-es túrák, valamint idén a gyalogos túrák mellett egy biciklis útvonalat is indítunk 55 km-es távon.

Szeptember 23-án, szombat reggel 7 órakor autóbusz indul Marosvásárhelyről Üvegcsűrre, ami este 7 órakor tér vissza a városba. A buszon való helyfoglalásért hívják a 0749-071453 telefonszámot.

Bővebb információk a túra honlapjánhonlapján, a facebook esemény oldalán, vagy a következő telefonszámokon kaphatók:

Pánczél Tibor: 0755-052774, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Dósa László: 0742-132911

Rendezvényünket támogatja a Maros Megyei tanács, Görgényüvegcsűr helyi képviselői, a Blondy Románia, és a Columbia sport termékeket forgalmazó cég.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, függetlenül attól, hogy erőnlétét szeretné kipróbálni, vagy a táj szépségére kíváncsi!

 

EKE Marosvásárhely,
Barangolj Velünk!