Barangolj Velünk!

XII. Teleki Teljesítménytúra

TTT 2018 csoportképGörgényüvegcsűrön, szeptember 22-én került megrendezésre a XII. Teleki Teljesítménytúra, amin részben a gyönyörű időnek is köszönhetően több, mint 250 személy vett részt. A hagyományos túrázó (40 km, 20 km, 10 km) kategória mellett idén indítottunk először terepszaladó kategóriát is, 20 és 10 km-es távokon. A terepbiciklis kategória kimondottan nagy népszerűségnek örvendett, hisz egyre többen kedvelik meg a természetjárás e formáját. 55 km-en kellett tekerjenek a résztvevők a Görgényi-havasok mesés tájain.  A gyalogos túrára elhoztak egy alig egyéves babát is, viszont aki valóban végigjárta a szakaszt, az az 5 éves Horváth Keve. A legtöbb tavaszt megérő résztvevő a 77 éves görgényszentimrei Gherghel Mihai volt, ő a 10 km-es távot szaladta le. A rövidebb távon egy gyerekcsapat (51 fő) is részt vett marosvásárhelyi iskolákból, tanáraik által elkísérve. A verseny napján egy autóbuszt is indítottunk résztvevőkkel Marosvásárhelyről, amire sok jelentkező volt.

 

Minden szerencsés célba érőt egy tál mennyei gulyás várt. Egy kis zenéléssel, nótázással próbáltuk fokozni a szombat esti jó hangulatot azokkal, akik nem siettek haza és még bírták szusszal. Vasárnap meglátogattuk a görgényszentimrei Bornemisza kastélyt, a mellette levő dendrológiai parkot, majd a gernyeszegi Teleki kastélyt. Innen Sáromberkére ment a kis csapat, ahol a Teleki kastély udvarán sétáltunk egyet, majd kis virágcsokrot helyeztünk el a sáromberki Teleki család kriptájában, túránk névadójára, gróf Teleki Samura emlékezve.

Visszatekintve az elmúlt napokra, örömmel nyugtázhatjuk, hogy van igény a természetjárásra és a teljesítménytúrára, jó érzés volt látni annyi lelkes túrázót.

A résztvevők teljes névsora megtalálható honlapunkon: www.ekemvh.ro/telekiwww.ekemvh.ro/teleki - eredmények résznél, fotókat pedig a facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/TelekiTrail találhattok. 

Köszönjük mindazoknak akik az idén is segítettek nekünk, hogy sikeres legyen a Teleki Teljesítménytúra, fő támogatónk az idén is a Columbia sportfelszereléseket forgalmazó Dockyard cég volt, mellette pedig az Outland - sportmaniac.rosportmaniac.ro cipős bolt, a Tudor City BicyCool biciklis üzlet és a 112 kávézó járult hozzá a díjakhoz. Köszönettel tartozunk Görgényüvegcsűr elöljáróinak, hogy rendelkezésünkre bocsátották a kultúrotthont és az iskola igazgatónőjének, aki a sporttermet. Az idén is a Maros megyei speciális barlangi és hegyimentő szolgálat munkatársai biztosították az útvonalakat.

Javaslataitokat, észrevételeiteket szívesen fogadjuk, jövőre visszavárunk!
Barangolj Velünk!