Barangolj Velünk!

33.000 méter - Unger Zsombor előadása

33.000 méter, avagy 32.691 m a romániai 2500-asok magasságának az összege. Szeretettel várunk minden érdeklődőt Unger Zsombor EKÉs társunk szerdai (2016. Január 13.) előadására, az RMDSZ székház nagytermébe (Dózsa György út 9 szám, I emelet), este 6 órától.
Az előadás czíme: "33.000 méter, avagy 32.691m a romániai 2500-asok magasságának az összege." Avagy: beszámoló a hazai 2500-asok megmászásáról a 2015-ös túraévben.

Barangolj Velünk!

Évnyitó túra 2016

Évnyitó túra 2016Január 10-én, vasárnap, a marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület szeretettel vár minden természetkedvelőt a már hagyományossá vált Évnyitó túrájára.

Útvonal: Somostető - Németkalap - Terebics tető - Cinege tető - Lőtér (Poligon - Marosszentgyörgy) - Újkórház - Somostető.

A túra hossza kb. 13-14 km, 5-6 óra alatt (pihenőkkel együtt) kényelmesen végigjárható.

A Cinege tetőn, egy szalonna-kolbász sütéssel (ki mit hozott) egybekötött nagyobb pihenőt tartunk.

Találkozó, vasárnap délelőtt 10 órakor a somostetői kőmedvénél.

Információk a 0755-052774 telefonszámon

Áldott ünnepeket

áldott ünnepeket 2015Áldott ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden EKE tagnak, szimpatizánsnak és természetbarátnak!

 

Barangolj Velünk!

 

Évzáró túra (2015)

2015-ös évzáró túra a SzékelykőreEgyesületünk évzáró túrája a Székelykőt (1128 m) vette célba. A túra hossza kb. 10 km volt a következő útvonalon: Torockó - Nagy Árok - Vár-szikla - Székelykő - Melegcsere-patak - Torockószentgyörgy.

A völgy nyirkos szürkeségéből kikapaszkodva a harmincvalahány EKÉsnek ragyogó időben és gyönyörű látványban volt része. A Várszikla majd a Székelykő legmagasabb csúcsának (Hidasi Gesztegre 1129 m) meglátogatása után visszaereszkedve a ködbe a résztvevők felkeresték még a Torockószentgyörgy fölötti magasló régi főúri vár romjait.

A „Magyarok a világ nyolcezresein” földrajzórája a „Himalája Gyöngyszeme: Nepál” címmel.

Kollár Lajos és Mécs László rendhagyó földrajzórát tart a  „Himalája Gyöngyszeme: Nepál” címmel

A „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciósorozat két tagja (Kollár Lajos és Mécs László) rendhagyó földrajzórát tart a

„Himalája Gyöngyszeme: Nepál” címmel.

Témák: a Himalája legszebb országának földrajzi, geológiai, vallási, művészeti arca az utazó hegymászó szemével (különös figyelemmel a közelmúlt eseményeire is) és a Dhaulagiri 8165 m (Himalája, Nepál) a „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciók filmje a viharok hegyének megmászásáról – sok érdekes kalanddal, történettel és egy kis ázsiai történelemmel.

Az előadás a Bod Péter Diakóniai központban lesz megtartva: Erdő utca 7 szám, pénteken (27.-én) 18 órától.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Barangolj Velünk!

EKEArt 6 - megnyitó

EKEArt 6 A Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület idén novemberben hatodik alkalommal szervezi meg az EKE-tagok számára kiírt fényképkiállítását.

A kiállítás célja: esztétikai élményt nyújtva érdeklődést kelteni természetes életterünk és kulturális örökségünk szépségei iránt.

A kiállítás kategóriái: természetjárás, honismeret-néprajz, élővilág a természetben, "A túratársa(i)m".

A kiállítás megnyitójára, valamint a kiállított képek díjazására 2015. november 20.-án a marosvásárhelyi Bernády Ház galériájában (Horea utca 6 szám) kerül sor, délután 6 órától.

Szeretettel várjuk a természetfotók szerelmeseit.

Barangolj Velünk!