Barangolj Velünk!

VII. EKEArt - fotó biennálé

EKEArt 7 Plakát 2017

A Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület idén novemberben hetedik alkalommal szervezi meg az EKE tagok számára kiírt fényképkiállítását.
A kiállítás célja: esztétikai élményt nyújtva érdeklődést kelteni természetes életterünk és kultúránk szépsége iránt.
A kiállítás kategóriái: - természetjárás, élővilág a természetben és makró fotógráfia, kulturális örökségünk
Mivel az előző kiállításokon a harmadik kategóriából a legkevesebb kép érkezett, szeretnénk, ha ennek a témakörnek nagyobb figyelmet szentelnénk. Ide olyan fotókat várunk, amely a népművészetet, a népszokásokat, hagyományokat és a népi építészetet örökítik meg. (például: népviselet, néptánc, népi díszítő művészet: hímzések, szőttesek, csipkekészítés, bőrdíszmű, bútorfaragás, székelykapú, kopjafa, agyagedények készítése; húsvéti hagyományok, farsang, szüreti bál; templomok, katedrálisok, freskók, kegyeleti tárgyak, zarándokhelyek, régi vízimalmok, gőzmozdonyok, kisvasút, egyebek).
Itt is érvényes az elv, hogy a „kevesebb több”, tehát jellegzetes részleteket is várunk. Ideális lenne, ha a résztvevő EKE osztályok lehetőleg a saját környékükről keresnének témát, de ez nem követelmény.
Minden pályázó kategóriánként maximum öt (5) képet küldhet be. A sorozat is megengedett. Egy sorozat maximum négy felvételből állhat, ami egy képnek számít. Indokolt esetben a zsűri fenntartja a jogot a sorozat megbontására.
A nagyított papír-képek ajánlott méretei: (20x30) cm és (30x40) cm, de elfogadunk más méretű képeket is azzal a feltétellel, hogy a kép egyik oldala legyen standard méretű, azaz 20, vagy 30, vagy 40 cm, ahogy a kompozíció megkívánja (pl. panoráma esetében).
Feltételek: A kép hátoldalán kérjük olvashatóan feltüntetni a fotó címét, a helyszint ahol készült és a szerző által választott jeligét.
A szerző nevét, telefonszámát, az EKE osztály nevét, valamint a jeligét tartalmazó információkat lezárt borítékban kérjük mellékelni.
Az EKEArt előző kiadásain kiállított fényképek nem nevezhetők be.
Beküldési határidő: 2017. október 27. (a postai bélyegző dátuma)
Kapcsolattartó személy: Sükösd Sándor – EkeArt koordinátor
Postacím: Sükösd Sándor, Str. Infrătirii, Bl.23, Ap. 8, Târgu Mureş, jud. Mures, cod postal: 540478 .
Telefon: 0744.214.178 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


A kiállítás megnyitójára, valamint a kiállított képek díjazására 2017. november 17.-én a marosvásárhelyi Bernády Ház galériájában (Horea utca 6 szám) kerül sor.
A szervezők egy különdíjat, minden kiállítási kategóriában egy I. egy II. és egy III. díjat, valamint egy “először pályázó” díjat osztanak ki.
A szervezők a fotókat a kiállítás népszerűsítése érdekében térítésmentesen felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével az egyesület honlapján, a sajtóban és a támogató cégek reklámhordozóin közzétehetik.
A ki nem állított képeket a 2018-as EKE táborban visszajuttatjuk a szerzőknek (EKE osztályoknak).
A szerző a fotók beküldésével elfogadja a fentebbi pályázati feltételeket.