Barangolj Velünk!

Czárán Gyula szobor avatása Nagyváradon

2008-10-07 22:35:50

Czárán Gyula szobor avatása Nagyváradon

Tisztelt úrhölgyek és Urak!



Minden turista Népek tudtára adatik, hogy halála után 102 évvel, korabeli sikertelen próbálkozás után, elkészült Czárán Gyula (1847-1906) hallhatatlanságát hirdető, szerény szobor Nagyváradon. A Magyarországi Kárpát Egyesület és a Magyarhoni Földrajzi Társaság rendes tagja, az Erdélyi Kárpát Egyesület tiszteleti tagja által kifejtett feltáró, úttörő és építő tevékenység már megalakulása óta arra késztette a Czárán Gyula Alapítványt, hogy valóra váltsa a történelmi Erdélyi Kárpát Egyesület akkori kezdeményezését.

Az úr 2008-ik évében, október hó 18-ik napjának, 13-ik órájára összehívunk minden valamire való erdélyi és magyarországi bakancsos Természetjárót és tisztelegni vágyó Atyafit, Nagyváradra, a Piata Libertatii térre (Sebes Körös partja, a Szacsvay-szobor illetve a Garasos-híd szomszédságában), hogy egy pillanat erejével az örökkévalóságba emeljük Oncsásza Hercegének, a bihari turizmus Apostolának emlékét. Felkérünk minden tisztelt Résztvevőt, ha egy mód van rá, talpig turista öltözékben jelenjen meg és szánjon egyetlen szál virágot vagy fenyőágat a leleplezendő szobor talapzatára. Szeretnénk, ha a turista egyesületek képviselői elhoznák szervezeteik lobogóit is!

Ugyanakkor kérjük a részvételi szándék mielőbbi visszajelzését.

„Csak az hal meg, akit elfelejtenek.”


Czárán Gyula szobor avatása Nagyváradon Czárán Gyula szobor avatása Nagyváradon Czárán Gyula szobor avatása Nagyváradon Czárán Gyula szobor avatása Nagyváradon