Barangolj Velünk!

Istenszéki takarító-túra

2009-06-10 23:51:19

Istenszéki takarító-túra

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya vasárnap június 14-én hatodik alkalommal rendez takarítást Istenszékén.

A felvezető túraösvényeket és Istenszéke tisztásait fogjuk megtisztítani a már hagyományossá vált júniusi takarító-túránk során.

Az összegyűjtött szemetet a Bisztra-patak völgyébe a hatunkon fogjuk lehozni, innen pedig autóval szeméttelepre szállítjuk.

Az idei takarítási akciónkat a Dockyard Islands Kft. a Columbia Sportswear romániai forgalmazója támogatja.

Az évente megrendezett akciónknak nem csak az a célja, hogy egyik legfontosabb kirándulóhelyünket megtisztítsuk az egy év alatt hanyagul eldobált, vagy közömbösséggel otthagyott szeméttől, hanem az is, hogy felhívjuk a kirándulók figyelmét arra, hogy mesebeli tájainkra való látogatásaik során ne hagyjanak magunk után semmiféle hulladékot, hanem vigyék le ezeket a települések kukáiba. Csak igy láthatjuk máskor is szépnek és érintetlennek a természetet kedvenc kirándulóhelyeinken.

Ezen takarítási akciók mindaddig szükségesek lesznek, amig minden kiránduló, túrázó, vadász vagy erdei munkás megtanulja, hogy ne hagyjon maga után semmiféle szemetet a hegyen.

Minden túrakedvelő személy segítségét szivesen fogadjuk.

Érdeklődni és íratkozni lehet a 0742-132911-es telefonszámon Dósa László túravezetőnél.

Istenszéki takarító-túra Istenszéki takarító-túra Istenszéki takarító-túra Istenszéki takarító-túra