Barangolj Velünk!

2% a vásárhelyi EKÉnek, 2014

2% az EKEmvh-nakKedves EKÉ-sek, természetbarátok, szimpatizánsok. Minden tavasszal lehetőség adódik arra, hogy a Bukaresti fekete lyuk helyett jövedelemadód egy részét jobb helyre juttassátok.

Ha tetszenek a tevékenységeink, Te is jól érzed magad társaságunkban, rendezvényeinken, töltsd ki a következő oldalon levő űrlapot.

Ha többet is tennél az EKÉ-ért akkor nyomtass egy-egy példányt szüleidnek, testvéreidnek, barátaidnak és akár kollegáidnak is.
A befolyó összeget egyesületünk működési költségeinek törlesztésére (fűtés és világítás a klubteremben egész évben), programjaink lebonyolítására és az Istenszéke Természetvédelmi Területre fogjuk fordítani.
Támogasd egyesületünket az EKEMvh-t!
Előre is köszönjük segítséged!

 

Turistabál

Február 22.-én tartottuk hagyományos Turistabálunkat, melyet szükkőrben hirdettünk, mégis kicsinek bizonyult a terem, amikor a közel 200 résztvevő táncra perdült. Díjaztuk a díszes kosarakat, amelyből idén kevesebb volt előző évekhez képest, viszont annál színesebb forgatagot biztosítottak a jelmezesek – itt két kategóriában osztottunk díjakat: egyéni és csoportos jelmezeket értékeltünk. Tombolasorsolás után következett a hajnalig tartó fergeteges buli.

"A rózsák útján Dél-Afrikában" - vetítettképes előadás

A rózsák útján 2A Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület szeretettel meghív minden érdeklődőt, szerda (február 26.) este 7-órától: "A rózsák útján Dél-Afrikában" című vetítettképes előadásra.
Előadó: Verzár Csongor nyugalmazott kertészmérnök.

Helyszín az RMDSZ előadóterme, Dózsa György út. 9 sz. I. emelet

 

Barangolj Velünk!

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2014/1. lapszáma

Erdélyi Gyopár 2014-1Tartalmából:
- Erőss Zsolt-emlékelőadások Erdély-szerte
- EKE-napi pályázat
- A XXIII. EKE Vándortábor túraajánlói
- Tordai-hasadék Természetvédelmi Terület
- Jubilált az EKEArt: színen az ötödik kiadás
- A Vértop-hágótól Rézbányáig
- Méz és megszentelt kövek Szászhermányon
- Székelyföld Tibetje: Kommandó
- Múltidézés: Pákéi Sándor József, az EKE megalakulásának előkészítője
- A Ponorics–Csoklovina barlangrendszer
- 40 éves a Tusnád ásványvíz
- Hegyi vizek fenéklakója: a Petényi-márna

Read more ...

EKE-napi pályázat: Meghívó a Tündérkertbe

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület 2014-ben is meghirdeti az EKE-napi pályázatot "Meghívó a Tündérkertbe" címmel. A cím és témaválasztást egy nagy esemény indokolja, melyre az elmúlt évben került sor. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület ugyanis egy nagyon rangos kitüntetést kapott, a Magyar Örökség Díj tulajdonosa lett. A díjat Tündérkertet óvó szeretetével érdemelte ki, azzal, hogy a meseszépségű Erdély értékeit felkutatja és ismerteti, hogy szinte nincs is olyan szeglete Erdélynek, melyet ne barangoltak volna be az ekések és meghívottaik.

Read more ...

vetítés - Katyi Antal: "Táncainkkal a nagyvilágban"

Katyi Antal rendező, operatőr "Táncainkkal a nagyvilágban"A Marosvásárhelyi EKE szeretettel meghív a Világjárók Vetítései sorozat következő előadásara, ahol Katyi Antal rendező, operatőr "Táncainkkal a nagyvilágban" c. filmjét mutatja be.
A vetítés helyszíne: az RMDSZ tanácsterme (Dózsa György út 9 szám, I. emelet),
időpontja: 2014. január 23., csütörtök, 19 óra.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Barangolj Velünk!